Encinas - Bierzo
Encinas - Bierzo
Alle wijnen

2019 Encinas - Bierzo - Raul Perez & Antoine Graillot

Raul Perez & Antoine Graillot 0.75l

22

50

per fles

Een duo-prestatie van Graillot en Pérez! Zo gaat de vergisting met hele trossen op cementen kuip - à la Graillot - en ondergaat de wijn een verlengde schilweking, gevolgd door een opvoeding van tien maanden op een groot houten foudre - à la Perez.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Een duo-prestatie van Graillot en Pérez! Zo gaat de vergisting met hele trossen op cementen kuip - à la Graillot - en ondergaat de wijn een verlengde schilweking, gevolgd door een opvoeding van tien maanden op een groot houten foudre - à la Perez.

Proefnotitie

Deze samenwerking brengt een heerlijke wilde bierzo voort met veel expressie! In de geur kreupelhout, zwarte bessen en specerijen. Een mooie fijne tanninen­structuur en frisheid. De afdronk is elegant, lang en complex. Mencía van grote klasse!

Schenkadvies

Nu tot 2030, 15-17°C

Serveer met

Natuurlijk een schitterende wijn bij wild, maar ook bij een gebraden lamsbout met wilde kruiden en knoflook.

Gidsbeoordeling

R. Parker/The Wine Advocate: 93
Wine Spectator: 93

Details

Streek

Castilla-León

Herkomst

Bierzo

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenras

Mencía (blauw)

Domeininformatie

Raul Perez & Antoine Graillot

Twee grootheden uit de wijn, Antoine Graillot uit Crozes- Hermitage en Raúl Pérez uit Bierzo, raken met elkaar bevriend en besluiten om hun krachten te bundelen. De locatie wordt Bierzo, want Antoine is zeer geïntrigeerd door de lokale mencíadruif. Beide hebben hun inbreng.

Regioinformatie

Castilla-León

Ten noorden van de hoofdstad Madrid ligt Castilla y León, de grootste autonome regio van Spanje. Deze streek heeft een heel afwisselend landschap, met in het hart uitgestrekte hoogvlaktes en rondom bergketens. Ongerepte natuur wordt er afgewisseld met middeleeuwse steden en dorpjes, gotische kathedralen, kloosters en kastelen. En uiteraard heel veel wijngaarden. De meeste liggen bij de Duero-rivier, die de regio richting Portugal begrenst. Het stroomgebied heeft een uitstekend klimaat voor drie belangrijke DO’s. Meest oostelijk ligt Ribera del Duero, het gebied van de tinto fino. Beter bekend als tempranillo, een druif die hier complexe, stevige wijnen oplevert. Centraal in het gebied ligt Rueda, waar decennialang zware sherry-achtige wijnen werden gemaakt. Met de toenemende vraag naar lichtere wijnen werden massaal nieuwe druivensoorten geplant en innovatieve technieken toegepast. De inheemse verdejo en internationale ster sauvignon blanc geven heel frisse, stuivende wijnen, inmiddels gewild over de hele wereld. De derde, meest westelijk gelegen streek, is Toro. Een wijngebied in opkomst. Hier worden moderne vinificatietechnieken toegepast voor heel sappige en fruitige rode wijnen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven