Entre-Deux-Mers

2019 Entre-Deux-Mers

Château Turcaud
Inhoud: 0.75 l. per fles
€8,80 per fles bij een afname van 6.       €9,10 per fles.   (Normaal: € 9,75)
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Verrukkelijke, stuivende neus met tonen van exotisch en citrusfruit, een vleugje kruiden en iets floraals. De smaak is levendig met een goede structuur, sappige, frisse zuren en een fijndroge finale.

Schenkadvies:
nu tot 2022, 8-10°C

Serveer met:
Combineert fantastisch bij een luxe plateau fruits de mer. Ook lekker bij: een cocktail van Hollandse garnalen.
Details:
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Herkomst Entre-Deux-Mers
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Fris wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12,5%
Druivenras(sen) sauvignon blanc (wit), muscadelle (wit), sémillon/semillon (wit)
Wijnbereiding Een assemblage van sauvignon, sémillon en een beetje muscadelle. Een korte koele weking van de druiven wordt gevolgd door een zachte persing en een vergisting op lage temperatuur.
Domeininformatie:
Château Turcaud
Tussen de rivieren de Garonne en de Dordogne ligt het qua oppervlakte grootste wijngebied van Bordeaux, Entre-Deux-Mers. In dit weidse en heuvelige land worden zowel witte als rode wijnen gemaakt. De witte wijnen vallen hier onder de appellatie Entre-Deux-Mers en de rode onder Bordeaux. Bij het dorpje La Sauve Majeure ligt Château Turcaud van de familie Robert. Het land hier is intens groen met opvallend veel bos, licht heuvelig en bezaaid met smalle kronkelige weggetjes. Qua natuurschoon is dit zeker het mooiste wijngebied van heel Bordeaux. Maurice Robert, die vroeger manager was van enkele chateaus van de beroemde familie Lurton, heeft het stokje inmiddels overgedragen aan zijn dochter Isabella en schoonzoon Stéphane le May.
Regioinformatie:
Bordeaux
Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Bordeaux Supérieur
Château Laronde Desormes
€ 10,25 per fles.
   
Belle Rosée - Bordeaux rosé
Château de Fontenille
€9,30 per fles bij een afname van 6.      
€9,30 per fles.
   
Bordeaux rouge
Château de Fontenille
€ 10,40 per fles.
   
Bordeaux rouge
Château Turcaud
€ 9,50 per fles.
   
Riesling Steillage feinherb - Rheingau
€ 11,90 per fles.
   
Pinot Grigio - Venezia Giulia
€ 8,50 per fles.
   
Entre-Deux-Mers
Château de Fontenille
€ 9,60 per fles.
   
Sauvignon blanc - Jumilla
€ 6,70 per fles.
   
Sauvignon - Rueda
Palacio de Bornos
€ 10,60 per fles.
   
Sauvignon 'Pure' - Marlborough
€ 12,40 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!