Faune chardonnay-viognier - Pays d'Hérault
Faune chardonnay-viognier - Pays d'Hérault

2022 Faune chardonnay-viognier - Pays d'Hérault

Moulin de Gassac 0.75l

9

90

per fles

Oude stokken chardonnay en viognier, aangeplant op een stenige en kalkrijke kleigrond. Na een koele inweking worden de druiven geperst, het sap vergist en volgt een opvoeding van vijf maanden op de fijne gistsporen.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Oude stokken chardonnay en viognier, aangeplant op een stenige en kalkrijke kleigrond. Na een koele inweking worden de druiven geperst, het sap vergist en volgt een opvoeding van vijf maanden op de fijne gistsporen.

Proefnotitie

Uitgesproken aroma’s van abrikoos, peer en witte bloemen. De smaak is harmonieus, mooi in balans en sappig. Floraal, met een volle structuur en eindigt in een heerlijk exotische afdronk.

Schenkadvies

Nu tot 2025, 10-12°C

Wijn-spijs advies

Een perfect aperitief bij verschillende tapasgerechtjes, prachtig bij langoustines, sint-jakobsschelpen of een gegrilde zalm met een béarnaisesaus.

Details

Streek

Languedoc

Herkomst

Pays de l‘Hérault

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenrassen

Chardonnay (wit), viognier (wit)

Domeininformatie

Moulin de Gassac

Begin jaren negentig startte Aimé Guibert, eigenaar van het wereldberoemde wijndomein Mas de Daumas Gassac, het project ‘Moulin de Gassac’. Hij contracteerde wijnboeren die mee wilden werken aan de creatie van een originele wijn, gemaakt van traditionele druiven en afkomstig van de coteaux. Zijn idee was even simpel als duidelijk: zoek in iedere vallei, bergplooi en op elke heuvel naar kleine wijngaarden met een goede terroir, vinifieer de verschillende druiven apart en maak er een wijn ‘zoals vroeger’ van. In 2016 overleed pionier Aimé Guibert, maar het prachtige domein wordt op kundige wijze voortgezet door zijn vrouw en vier zoons.

Regioinformatie

Languedoc

De Languedoc wordt altijd in een adem genoemd met de Roussillon, het stukje van Zuid-Frankrijk dat ligt ingeklemd tussen de Corbières en de Spaanse grens, in het departement Pyrenées Orientales. Verreweg het grootste gedeelte van het gebied wordt echter ingevuld door de Languedoc en omvat de departementen Aude, Hérault en Gard. De totale regio van de Languedoc-Roussillon wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee en is goed voor 5% van het oppervlak van Frankrijk. Met 230.000 hectare wijn, waarvan 90.000 gecontroleerd herkomstgebied, is het ook het grootste wijnproductiegebied van Frankrijk. Binnen het totale gebied vinden we een veelvoud aan appellaties en een grote diversiteit aan wijnen. De wijnhistorie gaat hier heel ver terug en heeft geresulteerd in een diverse aanplant van veelal autochtone druivensoorten die perfect zijn afgestemd op de omstandigheden; met name de warmte. Ook hebben ‘internationale druivenrassen’ als cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en sauvignon hier vanaf de tachtiger jaren van de 20ste eeuw hun intrede gedaan, met wisselende resultaten. Vaak waren deze druiven niet goed bestemd tegen de overdadige zon en warmte. Echter op plekken, waar wind of hoogte verkoeling brengen doen deze druiven het opvallend goed. Veelzijdigheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zijn dan ook de sterke punten van de Languedoc!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven