Fleurie
Beoordeel:

2015 Fleurie

Gilles Gelin
Inhoud: 0.38 l. per fles
€ 8,25 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst          
Neem contact met ons op voor een actuele proefnotitie.

Schenkadvies:
nu tot 2020, 14-16°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Beaujolais
Herkomst Fleurie
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Fruitig rood
Inhoud 0.38 l.
Alcohol % 13%
Druivenras(sen) gamay noir à jus blanc (blauw)
Wijnbereiding De fleurie van ‘onze’ wijnmaker Gilles Gelin blinkt uit dankzij zijn beschikking over oude cru-wijngaarden. De oude wijnstokken – gemiddeld 45 jaar, maar sommige bijna honderd jaar oud – zijn diepgeworteld in de granietbodem. Zo profiteren ze van een interessante voedingsbodem en ontwikkelen de druiven zich zeer geleidelijk. De elegantie en finesse die zo in de druiven ontstaat, weet Gilles perfect vast te houden in zijn ‘op en top’ fleurie. De gamaydruiven die Gilles voor deze cru gebruikt, groeien aan de zuidkant van Fleurie. De bodem bevat hier naast graniet ook wat zand, wat de elegantie in de wijnen ten goede komt. De druiven worden deels volgens de methode ‘macération carbonique’, deels op traditionele wijze gevinifieerd. Zo behoudt de wijn zijn frisse fruitigheid, terwijl hij ook wint aan complexiteit.
Domeininformatie:
Gilles Gelin
Het domein van de familie Gelin is gelegen in het noorden van de Beaujolais, halverwege de dorpjes van Fleurie en Morgon. Zijn wijngaarden liggen in beide gemeentes, maar met name in Fleurie. In totaal bestaat het domein uit 30 hectare wijngaard, waarvan twee derde Beaujolais Villages, ongeveer een kwart Cru en de rest landwijn. De gemiddelde leeftijd van zijn wijnstokken is maar liefst 45 jaar, maar sommige stokken zijn bijna honderd jaar oud! Alhoewel het domein niet officieel biologisch werkt, gebeurt hier alles met veel respect voor de natuur. Daarnaast houdt Gilles de technologische ontwikkelingen en mogelijkheden nauwlettend in de gaten.
Regioinformatie:
Beaujolais
De streek Beaujolais ligt direct ten zuiden van de Mâconnais. Alhoewel in deze streek ook witte wijnen gemaakt worden, is het gebied voornamelijk bekend om zijn rode wijnen. Zonder uitzondering worden ze gemaakt van de druif gamay noir à jus blanc. Het gebied heeft een intensieve productie, mede door de plantdichtheid op vaak steile hellingen. Het weer kan grillig zijn door botsing tussen koude lucht uit de Alpen en warme lucht uit de Mediterranée. Onweersbuien gepaard met hagel kunnen plaatselijk soms aanzienlijke schade aanrichten. De streek dankt zijn bekendheid de laatste decennia vooral aan de lichte, fruitige Beaujolais Primeur die elk jaar op de derde donderdag in november van het jaar van oogst op de markt komt. Gelukkig maakt de streek ook (nog steeds!) karakterwijnen die met name afkomstig zijn van een tiental cru-dorpen. Deze zijn gelegen in een heuvelachtig gebied op een strook van 12 bij 24 kilometer, met een bodem van veelal graniet in het noordelijk gedeelte en mergel, zand en klei meer naar het zuiden. Deze cru’s zijn van noord naar zuid de dorpjes: Saint-Amour, Juliénas, Chénas, Moulin à Vent, Fleurie, Chiroubles, Morgon, Régnié, Brouilly en Côte de Brouilly, alle net ten westen van de Saône gelegen.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.
Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.
Laudun rouge - Côtes du Rhône Villages
€ 10,60 per fles.
   
Zoé rouge - Côtes du Roussillon Villages
€ 9,95 per fles.
   
Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
   
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!