Forgotten Vineyards Chardonnay
Forgotten Vineyards Chardonnay
Alle wijnen

2021 Forgotten Vineyards Chardonnay - Kruger Family Wines

Kruger Family Wines 0.75l

9

50

per fles

De wijnen van Johan zijn eigenlijk altijd raak, onafhankelijk van druif of prijsklasse. Na het grote succes van de Forgotten Vineyard-wijnen gemaakt van sauvignon en syrah, vroegen we Johan om een derde wijn aan deze serie toe te voegen. Ditmaal gemaakt van chardonnay.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

De wijnen van Johan zijn eigenlijk altijd raak, onafhankelijk van druif of prijsklasse. Na het grote succes van de Forgotten Vineyard-wijnen gemaakt van sauvignon en syrah, vroegen we Johan om een derde wijn aan deze serie toe te voegen. Ditmaal gemaakt van chardonnay.

Proefnotitie

Ook dit is weer een briljante wijn in zijn prijsklasse, waar zowel de gulheid als een fijne mineraliteit in samenkomen. Kortom alles wat een chardonnay zo aantrekkelijk maakt.

Schenkadvies

Nu tot 2023, 10-12°C

Details

Streek

Coastal Region

Herkomst

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Fris wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenras

Chardonnay (wit)

Domeininformatie

Kruger Family Wines

Johan Kruger is een zeer bevlogen en kundig wijnmaker. In 2005 won hij de prijs van Young South African Winemaker of the Year en ontving hij vijf sterren in de toonaangevende Platter wijngids. In Stellenbosch maakte hij furore op het wijngoed van zijn vader, Sterhuis, maar door de nodige onenigheid besloot Johan voor zichzelf te beginnen. Hij was al langere tijd zeer onder de indruk van de opkomende ‘cool climate’ regio’s van de West Kaap in Zuid-Afrika en had hier veel vrienden die hem wilden helpen. Zo begon Johan het waanzinnige project ‘Kruger Family Wines’, waarbij hij in de koele klimaatzones wijngaarden van zeer hoge kwaliteit opspoort en (indien nodig) de boeren volgens zijn filosofie het land laat bewerken om vervolgens de druiven van hen te kopen. Bij de wijnen van Johan draait het om souplesse, elegantie en balans.

Regioinformatie

Coastal Region

De geschiedenis van wijn in Zuid-Afrika is ontstaan op locaties die nu allemaal in het Coastal Region wijngebied liggen. Districten als Stellenbosch, Paarl, Swartland, Franschhoek en Constantia liggen in het achterland van Kaapstad. De Coastal Region wijnen behoren tot de mooiste van Zuid-Afrika. Gouverneur van de Kaap, Simon van der Stel, koos voor de locatie van zijn persoonlijke woning en wijngaarden voor Constantia. Ongekend natuurschoon, complexe en goed gedraineerde bodems, prachtig uitzicht op zee en het speciale klimaat maakten van Constantia al in de 17e eeuw een voor de hand liggende keuze voor wijnbouw. Met wijngaarden hoog op de uitlopers van de Constantiaberg, in het verlengde van de Tafelberg, op een natuurlijke wijze gekoeld door de bries van de Indische Oceaan vanuit de False Bay in het zuiden en de Atlantische Oceaan uit het westen.

Reviews

Zijn wijnen zijn altijd raak 

De wijnen van Johan zijn eigenlijk altijd raak, onafhankelijk van druif of prijsklasse. Na het grote succes van de Forgotten Vineyard-wijnen gemaakt van sauvignon en syrah, vroegen we Johan om een derde wijn aan deze serie toe te voegen. Ditmaal gemaakt van chardonnay. Ook dit is weer een briljante wijn in zijn prijsklasse, waar zowel de gulheid als een fijne mineraliteit in samenkomen. Kortom alles wat een chardonnay zo aantrekkelijk maakt. - Xavier Kat

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven