Fronsac
Fronsac

2018 Fronsac - Château de la Huste

Château de la Huste 0.75l

19

95

per fles

Fronsac is beroemd om zijn bodem van zeer kalkrijke klei. De merlotdruif voelt zich hier als een vis in het water en neemt 90% van de assemblage voor zijn rekening, aangevuld met cabernet franc.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Fronsac is beroemd om zijn bodem van zeer kalkrijke klei. De merlotdruif voelt zich hier als een vis in het water en neemt 90% van de assemblage voor zijn rekening, aangevuld met cabernet franc.

Proefnotitie

Een prachtige kleurintensiteit. Een neus met florale tonen, iets aards en rijp donker fruit van kersen en bramen. Een fluwelen tanninestructuur, een mooie concentratie en een uitstekende lange afdronk!

Schenkadvies

Nu tot 2027, 16-18°C

Serveer met

Rosbief in madeirasaus.

Gidsbeoordeling

Jamessuckling.com: 91-92
Wine Spectator: 90-93

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Fronsac/ Canon-Fronsac

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenrassen

Merlot (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw)

Domeininformatie

Château de la Huste

Château de la Huste is gelegen in Fronsac, niet ver van de appellatie Pomerol. Het chateau werd in 1860 gebouwd door de familie Rullier, die tevens eigenaar is het van bekende Château Dalem. Momenteel zwaait Brigitte Rullier-Loussert de scepter. Zij nam het chateau in 2002 over van haar vader Michel Rullier. Het chateau bestaat uit acht hectare wijngaard, en is aangeplant met de druivenrassen merlot (90%) en cabernet franc. De bodem van La Huste bestaat uit ‘Molasse du Fronsadais’ (kalkrijke klei met een ondergrond van zand). Dit geeft complexe en expressieve wijnen met zowel finesse als kracht.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven