Grauer Burgunder trocken - Rheinhessen

2020 Grauer Burgunder trocken - Rheinhessen - Weingut Katharina Wechsler

Weingut Katharina Wechsler 0.75l

13

10

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Licht fruitig in de neus. Tonen van gele peer en kruiden maken het een echte allrounder. Lekker bij lichte vleesgerechten, groenten of gewoon zo te drinken - heerlijk!

Schenkadvies

Nu tot 2024, 8-10°C

Details

Streek

Rheinhessen

Herkomst

Rheinhessen

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Fris wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenras

Pinot gris/pinot grigio (wit)

Domeininformatie

Weingut Katharina Wechsler

De charmante Katharina groeide op tussen de wijngaarden in het dorpje Westhofen, in het zuiden van Rheinhessen. Desondanks volgde Katharina een studie Politicologie en Sociale Wetenschappen in Stuttgart en vond een baan bij een televisieproducent in Berlijn. Toch begon er na enkele jaren iets te kriebelen. Ze wilde wijn gaan maken en dan het liefst in haar geboortedorp Westhofen. Na zeer inspirerende stages in Duitsland en Zuid-Afrika startte ze in 2012 op goed geluk met twee kleine vaten riesling en silvaner. Al snel werden lovende artikelen over haar wijnen geschreven en kwamen de eerste klanten aan de deur; Weingut Wechsler was een feit! Katharina en haar familie bezitten inmiddels 17 hectare wijngaard. Het is Katharina’s filosofie om authentieke en karaktervolle wijnen te maken, waar elegantie en finesse op de voorgrond staan.

Regioinformatie

Rheinhessen

Rheinhessen kan gezien worden als de Languedoc van Duitsland. Het was lange tijd de producent van een grote plas saaie wijnen. Tegenwoordig gebeuren er hier juist ongelooflijk spannende dingen. Onder leiding van een groep ambitieuze en enthousiaste jonge wijnmakers, die de oudste en beste wijngaarden herontdekken, worden er wijnen gemaakt die de beroemdste wijngebieden van Duitsland uitdagen en zelfs naar de kroon steken!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen