Grillo - Sicilia
Beoordeel:

2017 Grillo - Sicilia

Tenuta Orestiadi
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 12,25 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst          
Proefnotitie:
Onno Kleyn: "Zeer intens, rijk geschakeerd aroma met wat hooi en oranje-bloesem, citroen in de mond, en die diepere smaak die betere wijn kenmerkt. Duidelijk het resultaat van een bepaald rendement in de wijngaard, wat voor concentratie zorgt. Zeer fijn."

Schenkadvies:
nu tot 2020, 8-10°C

Details:
Land Italië
Streek Sicilië
Herkomst Sicilia
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Fris wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12,5%
Druivenras(sen) grillo (wit)
Domeininformatie:
Orestiadi
In de provincie Trapani, in het westen van Sicilië, liggen op zacht glooiende heuvels wijngaarden die toebehoren aan het domein Orestiadi. Dit wijndomein is dertig jaar geleden gestart door de familie Di Maria. Zij kozen met ‘Orestiadi’ voor een naam uit de oude Siciliaanse legendes; een naam die herinnert aan de rijke geschiedenis van het eiland. Tenuta Orestiadi biedt een fantastisch uitzicht op het dorp Gibellina, de zee en de zoutvelden, is in klassieke stijl gebouwd. De familie Di Maria runt hiernaast ook nog een bijzondere stichting die de lokale kunst en cultuur levendig houdt. Echter, alles wat zij ondernemen, hun wijnen voorop, heeft ook een moderne inslag! Zo is het wijndomein dat van buiten zo klassiek oogt, van binnen voorzien van een moderne kelder waar de nieuwste wijnmaaktechnologieën worden toegepast.
Regioinformatie:
Sicilië
In de Griekse en Romeinse oudheid wemelde het op Sicilië van de wijngaarden, tegenwoordig is de wijnbouw op het eiland relatief beperkt. De teelt van groente en fruit heeft er de overhand gekregen. De geografische ligging is geschikt voor wijn: de overwegend vulkanische bodem heeft de eigenschap om water vast te houden en is dus vruchtbaar. Maar het eiland ligt ook heel zuidelijk, bijna ‘in’ Afrika en de zon brandt het hele jaar fel. Vroeger werd op Sicilië vooral op lager gelegen gebieden wijn verbouwd. De hitte leverde logge wijnen op, met nauwelijks fruittonen. Door modern wijngaardbeheer en nieuwe vinificatietechnieken brengt Sicilië nu ook elegante, frisse en droge wijnen voort. Wijnboeren plantten hun wijnstokken vooral op hoger gelegen terreinen en begonnen met goed bladmanagement en wijnopslag in roestvrijstalen tanks. Zo kreeg de wijn karakter, heel anders dan de zoete marsalawijn waar het eiland vooral om bekend was. Sicilië staat nu ook buiten Italië weer in de belangstelling, ook al heeft nog maar een klein deel van de totale productie een DOC-status. Zoals bij veel Italiaanse wijnen ligt de kracht van de Siciliaanse DOC-wijnen in het gebruik van overvloedig veel lokale druiven. Vooral de nero d’Avola met zijn intense paarszwarte kleur en robuuste tanninestructuur heeft internationaal veel aanzien.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.
Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.
Pouilly-Fumé
Domaine Jean Pierre Bailly
€ 15,75 per fles.
   
Alvarinho - Vinho Verde
Quinta de Soalheiro
€12,25 per fles bij een afname van 6.      
€12,75 per fles.
   
Chant des Vignes - Jurançon sec
€ 10,60 per fles.
   
Pouilly-Fumé
Domaine Jean Pierre Bailly
€ 15,75 per fles.
   
Alvarinho - Vinho Verde
Quinta de Soalheiro
€12,25 per fles bij een afname van 6.      
€12,75 per fles.
   
Chant des Vignes - Jurançon sec
€ 10,60 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
   
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!