Grüner Veltliner Lössterrassen

2019 Grüner Veltliner Lössterrassen

Weingut Stadt Krems
Inhoud: 0.75 l. per fles
€8,20 per fles bij een afname van 6.       €9,10 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
De grüner veltliner kreeg in korte tijd enorm veel fans en wij begrijpen dat. Oostenrijk staat bekend om zijn zeer hoge kwaliteit wijnen en de grüner veltliner is ’s lands trots. Stadt Krems is het oudste wijndomein van het land, waar zuiverheid en frisheid leidend zijn. De wijn is mineralig en heeft tonen van wit en geel fruit, bloesem en een klein pepertje. Heerlijk sprankelend fris!

Schenkadvies:
nu tot 2022, 8-10°C

Serveer met:
Heerlijk bij rijke salades en visgerechten.
Details:
Land Oostenrijk
Streek Niederösterreich
Herkomst Kremstal
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Fris wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12%
Druivenras(sen) grüner veltliner (wit)
Wijnbereiding De terraswijngaarden uit het Kremstal geven druiven van topkwaliteit. Het continentale klimaat met zijn koude winters en zonnige, lange zomers dragen bij aan een optimale rijping van de druiven.
Domeininformatie:
Weingut Stadt Krems
Weingut Stadt Krems is gelegen in de deelstaat Niederösterreich en is het oudste wijndomein in Oostenrijk met een historie van meer dan 550 jaar. Eigenaar van het uit dertig hectare wijngaard bestaande domein is de gemeente Krems. Met het aanstellen van Fritz Miesbauer in 2003 heeft dit weingut een enorme vooruitgang geboekt in kwaliteit. Stadt Krems moet dan ook een voorbeeld zijn voor andere domeinen in de omgeving. Krems is gelegen pal aan de rivier de Donau aan de voet van enkele hoge heuvels. De wijngaarden zijn aangeplant op terrasvormige op het zuiden gelegen hellingen rond de stad.
Regioinformatie:
Niederösterreich
Niederösterreich ligt in het noordoosten van Oostenrijk. Het is het grootste en belangrijkste wijnbouwgebied van het land. De regio is onderverdeeld in acht wijngebieden met Weinviertel, Thermenregion, Kremstal, Wachau en Kamptal als belangrijkste vijf. In Weinviertel ligt meer dan de helft van het wijngaardareaal. Kremstal en Wachau zijn de oudste wijnsteden van Oostenrijk. Hier heeft de Donau een belangrijke invloed op de wijnbouw. Kamptal is vernoemd naar een zijrivier van de Donau, met als belangrijke wijnstad Langenlois. In al deze gebieden speelt de grüner veltliner de hoofdrol. Daarnaast komen de riesling, de müller thurgau en de weissburgunder (pinot blanc) veel voor. De wijnen uit deze gebieden zijn zuiver en fris. Het continentale klimaat geeft koude winters, warme zomers en een lange, vaak droge en zonnige herfst. Die seizoenen dragen bij aan een optimale rijping van de druif. De Oostenrijkse wijnwetgeving is de strengste ter wereld en heeft een voorbeeldfunctie voor andere gebieden: vele internationaal geldende regels vinden hun oorsprong in Oostenrijk.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.
Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.
Pinot Grigio bio - Terre Siciliane
€7,20 per fles bij een afname van 6.      
€7,95 per fles.
   
Pinot Grigio - Venezia Giulia
€8,30 per fles bij een afname van 6.      
€9,25 per fles.
   
Colagón - Rueda
Palacio de Bornos
€6,40 per fles bij een afname van 6.      
€7,10 per fles.
   
Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!