Grüner Veltliner Ried Weinzierlberg

2020 Grüner Veltliner Ried Weinzierlberg - Weingut Stadt Krems

Weingut Stadt Krems 0.75l

14

25

per fles

Puur terroir, deze wijn gemaakt van een ‘single-vineyard’. De stenige bodem van Weinzierlberg en de warmere oostenwind zorgen voor bijzonder veel kracht en com­plexiteit en uitbundige smaak- en geuraroma's.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Puur terroir, deze wijn gemaakt van een ‘single-vineyard’. De stenige bodem van Weinzierlberg en de warmere oostenwind zorgen voor bijzonder veel kracht en com­plexiteit en uitbundige smaak- en geuraroma's.

Proefnotitie

De neus biedt limoen, witte peper en exotisch fruit als ananas en passievrucht. De smaak is geconcentreerd en mondvullend met prachtige frisse zuren die ruggengraat geven aan de wijn. De afdronk is lang met een subtiele mineraliteit.

Schenkadvies

Nu tot 2027, 8-10°C

Serveer met

Heerlijk bij witte asperges met Parmigiano Reggiano en Aceto Balsamico.

Details

Streek

Niederösterreich

Herkomst

Kremstal

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenras

Grüner veltliner (wit)

Domeininformatie

Weingut Stadt Krems

Weingut Stadt Krems is gelegen in de deelstaat Niederösterreich en is het oudste wijndomein in Oostenrijk met een historie van meer dan 550 jaar. Eigenaar van het uit dertig hectare wijngaard bestaande domein is de gemeente Krems. Met het aanstellen van directeur en wijnmaker Fritz Miesbauer in 2003 heeft dit Weingut een enorme vooruitgang geboekt in kwaliteit. Stadt Krems is dan ook een voorbeeld voor andere domeinen in de regio. Krems is gelegen pal aan de rivier de Donau. De wijngaarden zijn aangeplant op terrasvormige, op het zuiden gelegen hellingen rond de stad. Onlangs werd Fritz Miesbauer door het toonaangevende Oostenrijkse (wijn)blad Falstaff uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar!

Regioinformatie

Niederösterreich

Niederösterreich ligt in het noordoosten van Oostenrijk. Het is het grootste en belangrijkste wijnbouwgebied van het land. De regio is onderverdeeld in acht wijngebieden met Weinviertel, Thermenregion, Kremstal, Wachau en Kamptal als belangrijkste vijf. In Weinviertel ligt meer dan de helft van het wijngaardareaal. Kremstal en Wachau zijn de oudste wijnsteden van Oostenrijk. Hier heeft de Donau een belangrijke invloed op de wijnbouw. Kamptal is vernoemd naar een zijrivier van de Donau, met als belangrijke wijnstad Langenlois. In al deze gebieden speelt de grüner veltliner de hoofdrol. Daarnaast komen de riesling, de müller thurgau en de weissburgunder (pinot blanc) veel voor. De wijnen uit deze gebieden zijn zuiver en fris. Het continentale klimaat geeft koude winters, warme zomers en een lange, vaak droge en zonnige herfst. Die seizoenen dragen bij aan een optimale rijping van de druif. De Oostenrijkse wijnwetgeving is de strengste ter wereld en heeft een voorbeeldfunctie voor andere gebieden: vele internationaal geldende regels vinden hun oorsprong in Oostenrijk.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen