Haut-Médoc - 5me Grand Cru Classé
Beoordeel:

2016 Haut-Médoc - 5me Grand Cru Classé

Château Cantemerle (Voorverkoop)
Inhoud: 0.75 l. per fles
€34,50 per fles bij een afname van 6.       €51,25 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst          
Proefnotitie:
De diepe kiezelbodems direct rondom het statige Château Cantemerle hebben prachtig rijp fruit voortgebracht in 2016! De evenwichtige assemblage bestaat uit 52% cabernet-sauvignon, 39% merlot, 5% cabernet franc en 4% petit verdot. Een prachtige kleurintensiteit en schitterende florale neus met rood fruit. De tanninen zijn van een buitengewoon hoge kwaliteit en geven een aangenaam mondgevoel. Een heerlijk frisse afdronk voor balans en spanning! 

Schenkadvies:
vanaf 2021 tot 2032, 16-18°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Herkomst Haut-Médoc
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Krachtig rood
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12%
Druivenras(sen) cabernet sauvignon (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw), petit verdot (blauw), merlot (blauw)
Domeininformatie:
Château Cantemerle
De Médoc is een grote landtong ten noorden van Bordeaux, gelegen tussen de rivier de Gironde en de Atlantische Oceaan. Het gebied valt uiteen in de Bas-Médoc en Haut-Médoc. De cabernet-sauvignon is hier de dominante druif, vooral in de dorpen Margaux, Saint-Julien, Pauillac en Saint-Estèphe. In wijnen met de herkomstbenaming (Haut-)Médoc speelt de merlot regelmatig ook een prominente rol, hetgeen de wijnen een wat vriendelijker karakter geeft. Château Cantemerle is een uitmuntende cru classé uit het zuiden van de Médoc, dicht tegen Margaux aan.
Regioinformatie:
Bordeaux
Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Pomerol
Château Bourgneuf-Vayron
€ 42,10 per fles.
   
Les Hauts du Tertre - Margaux  (2de wijn)
€ 36,50 per fles.
   
Barsac - 1er Cru Classé
€ 45,00 per fles.
   
Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.
Barolo
Ceretto
€ 56,95 per fles.
   
Rouge - Saint Guilhem-le-Désert - Cité d'Aniane
€ 38,95 per fles.
   
Saint-Estèphe
Château Haut-Marbuzet
€ 47,50 per fles.
   
L'Esprit de Barberousse - Saint-Emilion Grand Cru
€ 43,90 per fles.
   
Othello  - Napa Valley
Othello Wine Cellars
€ 44,90 per fles.
   
Saumur Champigny La Marginale
Domaine des Roches Neuves
€ 35,95 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
   
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!