Haut-Médoc - Cru Bourgeois (1,5 l)
Haut-Médoc - Cru Bourgeois (1,5 l)

2019 Haut-Médoc - Cru Bourgeois (1,5 l)

Château Maucamps 1.50l

46

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Oogstjaar 2019 heeft een assemblage voortgebracht van 60% merlot, 35% cabernet-sauvignone en 5% petit verdot. De wijn wordt gedurende 14 maanden opgevoed op Franse barriques waarvan 30% nieuw. De late oogst vond onder perfecte condities plaats. 2019 heeft dan ook een geweldig evenwicht tussen rijpheid en elegantie met mooie frisse tonen van munt, cassis en iets kardemom en zoethout. De aanzet is direct vol spanning met donker fruit, concentratie en een fijne tanninestructuur. De lengte en gelaagdheid op de afdronk laten zien dat er een heel serieuze wijn is gemaakt van hoog niveau op Château Maucamps!

Schenkadvies

Vanaf 2025 tot 2038, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Runderrolade met zoete aardappel, wortel en ui uit de oven.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Haut-Médoc

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

1.50l

Alcohol %

13%

Druivenrassen

Cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw), petit verdot (blauw)

Domeininformatie

Château Maucamps

Château Maucamps ligt in het zuidelijke gedeelte van de Médoc in het plaatsje Macau. In de 18e eeuw was het de residentie van de vooraanstaande familie ‘de Lalanne’. Sinds 1954 is Maucamps, in totaal 58 hectare groot, eigendom van de familie Tessandier. In 1973 herbeplantten zij al hun wijngaarden en kreeg de merlot-druif, die het hier erg goed doet op de lichte kiezelgrond, een voornamere rol. De familie investeerde vervolgens in moderne kelderapparatuur. Met al deze maatregelen kon Château Maucamps zich al snel plaatsen tussen de grote crus bourgeois uit de Médoc.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven