Haut-Médoc - Cru Bourgeois

2016 Haut-Médoc - Cru Bourgeois

Clos de May
Inhoud: 0.75 l. per fles
€14,25 per fles bij een afname van 6.       €14,90 per fles.   (Normaal: € 15,95)
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
In 2016 valt de wijn op door zijn elegantie en bloemige karakter, rijpe tanninen alsmede door een pittige kruidigheid en frisse zuren. Zeer gebalanceerd en compleet!

Schenkadvies:
nu tot 2026, 16-18°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Herkomst Haut-Médoc
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Krachtig rood
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12%
Druivenras(sen) merlot (blauw)
Wijnbereiding Clos de May is een aparte ‘clos’ (ommuurde wijngaard), aangeplant met alleen merlot. Hier speelt de merlot een indrukwekkende rol als cépage.
Domeininformatie:
Clos de May
Château Maucamps ligt in het zuidelijk gedeelte van de Médoc in het plaatsje Macau. In de 18de eeuw was het de residentie van de vooraanstaande familie ‘de Lalanne’. Sinds 1954 is Maucamps, in totaal 58 hectare groot, eigendom van de familie Tessandier. In 1973 herbeplantten zij al hun wijngaarden en kreeg de merlot-druif, die het hier erg goed doet op de lichte kiezelgrond, een voornamere rol. De familie investeerde vervolgens in moderne kelderapparatuur. Met al deze maatregelen kon Château Maucamps zich al snel plaatsen tussen de grote crus bourgeois uit de Médoc. Het château bezit een bijzondere “clos” (ommuurde wijngaard) die volledig met merlot is aangeplant. Gingen de druiven van deze wijngaard voorheen in de châteauwijn, tegenwoordig wordt er een speciale cuvée van gemaakt.
Regioinformatie:
Bordeaux
Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Haut-Médoc - Cru Bourgeois
€ 20,50 per fles.
   
Pessac-Léognan rouge
Chevalier par O. Bernard
€ 19,90 per fles.
   
L'Esprit de Barberousse - Saint-Emilion Grand Cru
€ 20,50 per fles.
   
Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.
Fronsac
Château de la Huste
€ 19,50 per fles.
   
L'Esprit de Barberousse - Saint-Emilion Grand Cru
€ 20,50 per fles.
   
Bellmunt  - Priorat Tinto
€16,45 per fles bij een afname van 6.      
€17,00 per fles.
   
Médoc - Cru Bourgeois
Château Le Temple
€ 16,95 per fles.
   
Montagne Saint-Emilion
Vieux Chateau Saint André
€ 19,95 per fles.
   
Fronsac
Château de la Huste
€ 19,50 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!