Haut-Médoc - Cru Bourgeois

2018 Haut-Médoc - Cru Bourgeois - Château du Retout

Château du Retout 0.75l

18

95

per fles

Ergens midden tussen de beroemde wijndorpen Margaux en Saint-Julien liggen de wijngaarden van Du Retout. De ondergrond bestaat hier uit klei, met er bovenop een dikke kiezellaag. De cabernet-sauvgnon is dominant, met ook wat merlot en petit verdot.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Ergens midden tussen de beroemde wijndorpen Margaux en Saint-Julien liggen de wijngaarden van Du Retout. De ondergrond bestaat hier uit klei, met er bovenop een dikke kiezellaag. De cabernet-sauvgnon is dominant, met ook wat merlot en petit verdot.

Proefnotitie

De 2018 heeft een schitterende diepe kleurintensiteit. De neus biedt voluptueus fruit met zwoele kersen, iets van pruimen en specerijen. Stevige tanninen, met sappig donker fruit, gevolgd door een gebalanceerde frisse finale.

Schenkadvies

Nu tot 2028+, 16-18°C

Gidsbeoordeling

Jamessuckling.com: 90-91

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Haut-Médoc

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenrassen

Petit verdot (blauw), cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw)

Domeininformatie

Château du Retout

Château du Retout is een prachtig domein gelegen in de Haut-Medoc en behoort tot de familie Kopp die het domein in de jaren '50 nieuw leven inbliezen. De wijngaard beslaat 34 hectare, waarvan 68% cabernet sauvignon, 25% merlot and 7% petit verdot. Twee hectare wordt gebruikt voor het maken van witte wijnen. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. Op het domein wordt er gekozen voor een duurzame manier van werken.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen