Haut-Médoc de Lagrange
Beoordeel:

2012 Haut-Médoc de Lagrange

Château Lagrange
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 19,25 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst          
Proefnotitie:
Deze heerlijke klassieke Haut-Médoc bestaat uit 70% cabernet-sauvignon aangevuld met 30% merlot. Het oogstjaar 2012 begint nu echt op dronk te komen met rijp donker fruit als cassis en kersen en mooie tonen van specerijen en sigarentabak. Ook in de smaak sappig donker fruit, een fijne structuur en een schitterende lengte!

Schenkadvies:
nu tot 2025+, 16-18°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Herkomst Haut-Médoc
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Krachtig rood
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12%
Druivenras(sen) cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw)
Wijnbereiding In 2012 kocht het prestigieuze Château Lagrange, Saint-Julien – 3me Grand Cru Classé, 18 hectare wijngaard in de appellation Haut-Médoc. Op nog geen 5 kilometer afstand van het chateau. De wijngaarden liggen iets verder verwijderd van de Gironde en zijn rijk aan kiezel, kalk en klei. Een perfecte basis voor hoogwaardige cabernet-sauvignon en merlot.
Domeininformatie:
Château Lagrange
Het idyllische Château Lagrange is sinds 1983 in bezit van het Japanse Suntory en heeft sindsdien een vermogen geïnvesteerd. Niet alleen in het château (de restauratie van bijvoorbeeld de karakteristieke toren), maar vooral in de wijngaard en kelder met als doel de beste wijnen van Saint-Julien te maken.
Regioinformatie:
Bordeaux
Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Fronsac
Château de la Huste (Voorverkoop)
€14,95 per fles bij een afname van 6.      
€19,95 per fles.
   
Montagne Saint-Emilion
Vieux Chateau Saint André
€ 19,95 per fles.
   
Barsac - Sauternes
Château Gravas
€ 22,90 per fles.
   
Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.
Le Difese - Toscana
Tenuta San Guido
€ 22,50 per fles.
   
Barrua - Isola dei Nuraghi
€ 20,90 per fles.
   
Vacqueyras
Domaine du Pesquier
€ 17,50 per fles.
   
Montessu - Isola dei Nuraghi
€ 20,50 per fles.
   
Rosé frizant - Pays de l'Hérault
€ 19,70 per fles.
   
Saint-Estèphe - Cru Bourgeois Médoc
€ 21,50 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!