Hommage au Musicien Saint-Saëns - Pays d'Oc

2015 Hommage au Musicien Saint-Saëns - Pays d'Oc

Domaine de la Gineste
Inhoud: 0.75 l. per fles
€6,25 per fles bij een afname van 6.       €6,95 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
De wijn geurt naar bramen, bessen, laurier, kruiden en een beetje leer. De smaak is zacht en soepel, maar tegelijkertijd pittig met een goede concentratie en heel puur fruit. De afdronk is kruidig en lekker fris.

Schenkadvies:
nu tot 2021, 16-18°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Languedoc
Herkomst Pays d'Hérault
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Fruitig rood
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 13,5%
Druivenras(sen) cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw)
Wijnbereiding Oorspronkelijk werd de wijn gemaakt van 100% merlot, maar om de wijn wat meer pit te geven voegt Henri er nu een kleine hoeveelheid cabernet-sauvignon aan toe. De altijd al verrukkelijke wijn steeg hierdoor alleen maar verder in kwaliteit, een absolute aanrader! Dat Henri dit geheime recept liever niet prijs wil geven, blijkt wel uit het etiket: hier wordt alleen gerept over de merlotdruif.
Domeininformatie:
Domaine de la Gineste
De Franse musicus en componist Camille Saint-Saëns kwam graag naar Béziers, niet alleen om daar mooie muziek te maken, maar ook om de voorouders van de huidige eigenaar Henri Fabre Luce een bezoek te brengen. Zij waren zeer goed bevriend met elkaar en wanneer Saint-Saëns in de buurt van Béziers was logeerde hij altijd bij de familie op hun Domaine de la Gineste. Het betreft hier een klein wijndomein met enkele hectare wijngaarden, die net buiten de appellation Saint-Chinian liggen. De wijnen die hier worden gemaakt ontvangen dan ook slechts de herkomstbenaming ‘Vin de Pays d’Oc’. Als eerbetoon aan deze vermaarde musicus maakt de huidige eigenaar Henri al vele jaren en speciale Saint-Saëns-wijn, voorzien van een ‘muzikaal’ etiket. Oorspronkelijk werd de wijn gemaakt van 100% merlot, maar om de wijn wat meer complexiteit te geven voegt Henri Fabre Luce nu een beetje houtopgevoede cabernet-sauvignon toe. De altijd al verrukkelijke wijn steeg hierdoor alleen maar verder in kwaliteit en is beslist een aanrader!
Regioinformatie:
Languedoc
De Languedoc wordt altijd in een adem genoemd met de Roussillon, het stukje van Zuid-Frankrijk dat ligt ingeklemd tussen de Corbières en de Spaanse grens, in het departement Pyrenées Orientales. Verreweg het grootste gedeelte van het gebied wordt echter ingevuld door de Languedoc en omvat de departementen Aude, Hérault en Gard. De totale regio van de Languedoc-Roussillon wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee en is goed voor 5% van het oppervlak van Frankrijk. Met 230.000 hectare wijn, waarvan 90.000 gecontroleerd herkomstgebied, is het ook het grootste wijnproductiegebied van Frankrijk. Binnen het totale gebied vinden we een veelvoud aan appellaties en een grote diversiteit aan wijnen. De wijnhistorie gaat hier heel ver terug en heeft geresulteerd in een diverse aanplant van veelal autochtone druivensoorten die perfect zijn afgestemd op de omstandigheden; met name de warmte. Ook hebben ‘internationale druivenrassen’ als cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en sauvignon hier vanaf de tachtiger jaren van de 20ste eeuw hun intrede gedaan, met wisselende resultaten. Vaak waren deze druiven niet goed bestemd tegen de overdadige zon en warmte. Echter op plekken, waar wind of hoogte verkoeling brengen doen deze druiven het opvallend goed. Veelzijdigheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zijn dan ook de sterke punten van de Languedoc!
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Sauvignon - Pays d'Oc
L'Orangeraie de Pennautier
€6,15 per fles bij een afname van 6.      
€6,80 per fles.
   
Chardonnay - Pays d'Oc
Collovray & Terrier
€7,70 per fles bij een afname van 6.      
€8,40 per fles.
   
Pêché de Vignes rouge - Pays d'Oc
€6,10 per fles bij een afname van 6.      
€6,80 per fles.
   
Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.
Merlot - Pays d'Oc
L'Orangeraie de Pennautier
€6,10 per fles bij een afname van 6.      
€6,80 per fles.
   
Almodí petit red - Terra Alta
€7,40 per fles bij een afname van 6.      
€8,25 per fles.
   
Merlot - Pays d'Oc
Domaine Terres Noires
€6,10 per fles bij een afname van 6.      
€6,70 per fles.
   
Vin de Pays de Vaucluse
Domaine du Pesquier
€6,75 per fles bij een afname van 6.      
€7,50 per fles.
   
Pêché de Vignes rouge - Pays d'Oc
€6,10 per fles bij een afname van 6.      
€6,80 per fles.
   
Almodí petit red - Terra Alta
€7,40 per fles bij een afname van 6.      
€8,25 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!