Initiale rosé - Saint-Chinian

2019 Initiale rosé - Saint-Chinian - Domaine des Jougla

Domaine des Jougla 0.75l

10

80

per fles

Deze mild kruidige rosé is een assemblage van de druiven syrah, grenache en mourvèdre, hoofdzakelijk afkomstig van percelen met een bodem van schist. Een klein deel van de mourvèdre groeit op een kalkrijke kleigrond.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Deze mild kruidige rosé is een assemblage van de druiven syrah, grenache en mourvèdre, hoofdzakelijk afkomstig van percelen met een bodem van schist. Een klein deel van de mourvèdre groeit op een kalkrijke kleigrond.

Proefnotitie

Al sinds 1982 maakt Domaine des Jougla deel uit van ons assortiment. En niet alleen omdat la famille Jougla zo sympathiek is. Ze maken ook nog eens geweldige wijnen waaronder deze all-time favourite rosé van syrah, grenache en mourvèdre. De wijn bezit elegante aroma’s van zacht, kruidig rood fruit. In de smaak veel sap en fruit, subtiele kruiden en een aangename ´bite´ in de lange, frisdroge afdronk.

Schenkadvies

Nu tot 2022, 8-10°C

Details

Streek

Languedoc

Herkomst

Saint-Chinian

Biologische certificering

Biologisch gecertificeerd

Kleur / Soort

Rosé wijn

Wijn karakter

Rosé wijn

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenrassen

Syrah/shiraz (blauw), grenache noir/garnacha tinto (blauw), mourvèdre/monastrell (blauw)

Domeininformatie

Domaine des Jougla

Het is eigenlijk nog niet zolang geleden dat de Languedoc ‘de wijnschuur’ van Frankrijk werd genoemd. In de jaren tachtig zag de overheid in dat kwaliteit belangrijker was dan kwantiteit; dat anders de Languedoc als wijnstreek verloren zou gaan. Het wijngebiedje Saint-Chinian, gelegen in de Coteaux du Languedoc, was een van de eerste dat officieel de status van ‘appellation controlée’ ontving. Het is gelegen op de zuidelijke uitlopers van het Massif Central, waar de bodem veel leisteen en kalksteen bevat. Klimatologisch zijn de omstandigheden hier optimaal. De bergen in het noorden beschermen de wijngaarden tegen koude stromingen, de mediterrane invloeden zijn door de ligging op nog geen 45 kilometer van de Middellandse Zee groot en Atlantische storingen zorgen regelmatig voor de noodzakelijke regen. Al in 1982 neusden wij rond in Saint-Chinian en ontdekten bij het stadje Prades sur Vernazobre het verzorgde domein van de familie Jougla.

Regioinformatie

Languedoc

De Languedoc wordt altijd in een adem genoemd met de Roussillon, het stukje van Zuid-Frankrijk dat ligt ingeklemd tussen de Corbières en de Spaanse grens, in het departement Pyrenées Orientales. Verreweg het grootste gedeelte van het gebied wordt echter ingevuld door de Languedoc en omvat de departementen Aude, Hérault en Gard. De totale regio van de Languedoc-Roussillon wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee en is goed voor 5% van het oppervlak van Frankrijk. Met 230.000 hectare wijn, waarvan 90.000 gecontroleerd herkomstgebied, is het ook het grootste wijnproductiegebied van Frankrijk. Binnen het totale gebied vinden we een veelvoud aan appellaties en een grote diversiteit aan wijnen. De wijnhistorie gaat hier heel ver terug en heeft geresulteerd in een diverse aanplant van veelal autochtone druivensoorten die perfect zijn afgestemd op de omstandigheden; met name de warmte. Ook hebben ‘internationale druivenrassen’ als cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en sauvignon hier vanaf de tachtiger jaren van de 20ste eeuw hun intrede gedaan, met wisselende resultaten. Vaak waren deze druiven niet goed bestemd tegen de overdadige zon en warmte. Echter op plekken, waar wind of hoogte verkoeling brengen doen deze druiven het opvallend goed. Veelzijdigheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zijn dan ook de sterke punten van de Languedoc!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen

Hasenhaide rosé

2019 Hasenhaide rosé

Weingut Ingrid Groiss 0.75l

9 95

per fles bij een afname van 6 / 12,95 per fles

Rosé - Languedoc

2019 Rosé - Languedoc

L'Esprit de la Fontaine 0.75l

7 50

per fles bij een afname van 6 / 9,60 per fles

La Zarcita - Ribera del Guadiana

2018 La Zarcita - Ribera del Guadiana

Palacio Quemado 0.75l

11 25

per fles bij een afname van 6 / 11,75 per fles

La Dame rouge - Coteaux du Languedoc

2018 La Dame rouge - Coteaux du Languedoc

Terre des Dames 0.75l

10 75

per fles bij een afname van 6 / 11,10 per fles

Almodí negre - Terra Alta

2019 Almodí negre - Terra Alta

Altavins 0.75l

10 75

per fles bij een afname van 6 / 11,10 per fles