L'Esprit de Barberousse - Saint-Emilion Grand Cru
Beoordeel:

2015 L'Esprit de Barberousse - Saint-Emilion Grand Cru

Château Barberousse
Inhoud: 1.50 l. per fles
€ 43,90 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst          
Proefnotitie:
Van het beste deel van de wijngaard en alleen van de beste vaten, maakt eigenaar Stéphane Puyol deze schitterende grand cru. De wijn is intenser en meer geconcentreerd en ondergaat een langere opvoeding op hout dan de ‘gewone’ Barberousse. Een imponerend glas wijn!

Schenkadvies:
vanaf nu (uit karaf) tot 2027, 16-18°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Herkomst Saint-Emilion
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Krachtig rood
Inhoud 1.50 l.
Alcohol % 13%
Druivenras(sen) merlot (blauw)
Domeininformatie:
Château Barberousse
Bij het gehucht Le Bibey, op een steenworp afstand van het stadje Saint-Emilion, ligt Château Barberousse van de familie Puyol. Van een kasteel is hier overigens geen sprake, want het betreft niet meer dan een boerenhuis met een flinke schuur. In 1985 bezochten wij dit domein voor de eerste keer. Export kende Monsieur Puyol toen niet of nauwelijks, want zoals hij zei: “Mijn klanten wonen in Frankrijk, want ik spreek alleen maar Frans.” Inmiddels is het domein internationaal bekend. Zoon Stéphane heeft de algemene leiding overgenomen en de kwaliteit is mede dankzij een beter houtgebruik voor de opvoeding van de wijnen, nog verder gestegen.
Regioinformatie:
Bordeaux
Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Pomerol
Château La Grave à Pomerol
€ 42,50 per fles.
   
Les Hauts du Tertre - Margaux  (2de wijn)
€ 36,50 per fles.
   
Saint-Estèphe - 5me Grand Cru Classé
€ 47,50 per fles.
   
Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.
Camino de Santa Cruz - Rioja
€ 35,95 per fles.
   
Saint-Estèphe
Château Tour de Marbuzet (Voorverkoop)
€22,25 per fles bij een afname van 6.      
€31,50 per fles.
   
Haut-Médoc - 5me Grand Cru Classé
Château Cantemerle (Voorverkoop)
€29,90 per fles bij een afname van 6.      
€47,00 per fles.
   
Do ut Des - Toscana
€ 35,95 per fles.
   
Saint-Estèphe
Château Haut-Marbuzet
€ 39,50 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!