L'Hospitalet de Gazin - Pomerol (2de wijn)
L'Hospitalet de Gazin - Pomerol (2de wijn)

2021 L'Hospitalet de Gazin - Pomerol (2de wijn) - Château Gazin

Château Gazin 0.75l

28

75

per fles bij een afname van 6 / 38,25 per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De buurman van Petrus, Château Gazin, maakt een verrukkelijke tweede wijn. De bodem bestaat uit kiezel met een ondergrond van groene en blauwe klei. Een assemblage van 74% merlot en 26% cabernet franc. Ingetogen en serieus op de neus met blauwe bessen, kruidkoek en leer. De smaak is rijk met soepele tanninen en mooie frisse tonen van munt en zwarte peper.

Schenkadvies

Vanaf 2025 tot 2033, 16-18°C

Serveer met

Reebok met duxcelles van paddenstoel, crème van bataat en saus van de ree.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Lalande-de-Pomerol/Pomerol

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenrassen

Cabernet franc/bouchet (blauw), cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw)

Domeininformatie

Château Gazin

Château Gazin ligt op het plateau van Pomerol en heeft vermaarde buren als Château Lafleur en Pétrus. Château Gazin is in de laatste jaren steeds beter gaan presteren. De kwaliteit van dit geweldige terroir wordt steeds evidenter voor de precisie en kracht van de wijnen.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven