L' Esprit de Chevalier - Pessac-Léognan (2e wijn)
Beoordeel:

2014 L' Esprit de Chevalier - Pessac-Léognan (2e wijn)

Domaine de Chevalier
Inhoud: 0.38 l. per fles
€ 16,10 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst          
Proefnotitie:
Domaine de Chevalier staat aan de top van Pessac-Léognan en van Bordeaux in zijn geheel. Deze tweede wijn is het kleine broertje, maar nog altijd van een heel hoog niveau; zeker in 2014 presteert hij geweldig. De wijn is zeer verfijnd, zowel intens als elegant en prachtig in balans!

Schenkadvies:
nu tot 2027, 16-18°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Herkomst Pessac-Léognan
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Krachtig rood
Inhoud 0.38 l.
Alcohol % 12,5%
Druivenras(sen) cabernet sauvignon (blauw)
Domeininformatie:
Domaine de Chevalier
De geschiedenis van Domaine de Chevalier gaat ver terug en start in 1763 wanneer een man, Cibaley geheten, een stuk bos kapt en op deze plek een landhuis met wijngaard bouwt. In de loop der jaren wordt de naam verbasterd tot Chevalier en de wijn geniet een grote reputatie. Helaas breken er nu mindere tijden aan en worden de wijngaarden gerooid. Het duurt tot 1865 eer Jean Ricard, een handelaar uit Bordeaux, het domein koopt en het land herbeplant. Tot 1988 blijft het domein in handen van de familie, waarbij de laatste telg, Claude, het domein naar de absolute top brengt. Hij wordt opgeleid door de beroemde professor Emile Peynaud en weet zowel prachtige rode als witte wijnen te maken. In 1983 wordt Claude gedwongen het domein te verkopen; gelukkig is de dan nog jonge Olivier Bernard de koper. Ze kunnen goed met elkaar overweg en Claude leidt de jonge Olivier op. In 1988 trekt Claude zich uiteindelijk terug en sindsdien is Olivier in dezelfde geest verdergegaan. Nog steeds behoort Domaine de Chevalier tot de beste domeinen van de appellatie.
Regioinformatie:
Bordeaux
Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Barsac - Sauternes (0,375L)
€ 11,95 per fles.
   
Bordeaux rosé
Le Rosé de Giscours
€ 16,95 per fles.
   
Haut-Médoc - Cru Bourgeois
Château Péyrabon (Voorverkoop)
€14,25 per fles bij een afname van 6.      
€19,25 per fles.
   
Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.
Côtes du Rhône 'Mon Coeur'
J.L. Chave Sélection
€ 13,95 per fles.
   
Réserve des Seigneurs rouge - Cairanne
Domaine Oratoire Saint-Martin
€ 15,80 per fles.
   
Gigondas
Domaine du Pesquier
€ 19,25 per fles.
   
Haut-Médoc - Cru Bourgeois
Château Péyrabon (Voorverkoop)
€14,25 per fles bij een afname van 6.      
€19,25 per fles.
   
Saint-Emilion
Château Barberousse
€ 16,65 per fles.
   
Rosé frizant - Pays de l'Hérault
€ 19,70 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!