La Colonie Fruit d'une Nuit rosé - Pays d'Oc
La Colonie Fruit d'une Nuit rosé - Pays d'Oc

2022 La Colonie Fruit d'une Nuit rosé - Pays d'Oc

Domaine Montlobre 0.75l

8

60

per fles bij 48 flessen,
9,30 per fles

De druiven voor La Colonie Rosé ‘fruit d’une nuit’ worden in de vroege ochtend geplukt, waarna ze een korte weking krijgen en aansluitend zacht worden geperst. Syrah is de eerste druivensoort die geoogst wordt.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

De druiven voor La Colonie Rosé ‘fruit d’une nuit’ worden in de vroege ochtend geplukt, waarna ze een korte weking krijgen en aansluitend zacht worden geperst. Syrah is de eerste druivensoort die geoogst wordt.

Proefnotitie

De frisheid van het eerst geperste sap en de souplesse van rijpe druiven zijn kenmerkend voor de Montlobre rosé. Damien: “De balans tussen frisheid en rijpheid is de sleutel tot succes, met aroma’s van witte perzik en citrusfruit”.

Schenkadvies

Nu tot 2025, 10-12°C

Wijn-spijs advies

Heerlijk als aperitief, maar ook een geweldige begeleider bij gegrilde gerechten, salades of pizza.

Details

Streek

Languedoc

Herkomst

Vin de Pays d'Oc

Kleur / Soort

Rosé wijn

Wijn karakter

Rosé wijn

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenrassen

Grenache noir/garnacha tinto (blauw), merlot (blauw), syrah/shiraz (blauw)

Domeininformatie

Domaine Montlobre

Domaine Montlobre is gelegen in de Mosson Vallei nabij de stad Montpellier, een zeer dynamische en toonaangevende wijnregio op een steenworp afstand van de Middellandse Zee. Het bijna driehonderd jaar oude wijndomein geldt als een van de meest succesvolle uit het gebied en heeft een voortrekkersrol voor de gehele regio. Op Montlobre is men alleen geïnteresseerd in het maken van wijnen van een zo hoog mogelijke kwaliteit, al dan niet binnen de regelgeving van de appellation contrôlée. Zo leidt het gebruik van de voor het domein zo belangrijke merlotdruif, die het hier fantastisch doet maar binnen de A.O.C. niet is toegestaan, tot een declassering van de wijn tot IGP (Indication Géographique Protégée). Voor de gedreven oenoloog Damien Michel vormt dit overigens geen enkel beletsel. Damien wordt uiteraard in zijn ambities geholpen door het gunstige mediterrane klimaat met jaarlijks ruim driehonderd zonnedagen, een perfecte bodem rijk aan mineralen en prachtige oude wijnstokken. Al deze factoren vormen de basis voor de constant hoge kwaliteit wijnen van Montlobre.

Regioinformatie

Languedoc

De Languedoc wordt altijd in een adem genoemd met de Roussillon, het stukje van Zuid-Frankrijk dat ligt ingeklemd tussen de Corbières en de Spaanse grens, in het departement Pyrenées Orientales. Verreweg het grootste gedeelte van het gebied wordt echter ingevuld door de Languedoc en omvat de departementen Aude, Hérault en Gard. De totale regio van de Languedoc-Roussillon wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee en is goed voor 5% van het oppervlak van Frankrijk. Met 230.000 hectare wijn, waarvan 90.000 gecontroleerd herkomstgebied, is het ook het grootste wijnproductiegebied van Frankrijk. Binnen het totale gebied vinden we een veelvoud aan appellaties en een grote diversiteit aan wijnen. De wijnhistorie gaat hier heel ver terug en heeft geresulteerd in een diverse aanplant van veelal autochtone druivensoorten die perfect zijn afgestemd op de omstandigheden; met name de warmte. Ook hebben ‘internationale druivenrassen’ als cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en sauvignon hier vanaf de tachtiger jaren van de 20ste eeuw hun intrede gedaan, met wisselende resultaten. Vaak waren deze druiven niet goed bestemd tegen de overdadige zon en warmte. Echter op plekken, waar wind of hoogte verkoeling brengen doen deze druiven het opvallend goed. Veelzijdigheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zijn dan ook de sterke punten van de Languedoc!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven