La Diva Blanche - Pays d'Oc blanc

2018 La Diva Blanche - Pays d'Oc blanc

Terre des Dames
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 20,95 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
De grenache geeft een zilte en florale kant aan de wijn, met aangename bitters, terwijl het hout de wijn een brede en zachte structuur geeft en zorgt voor extra complexiteit.

Schenkadvies:
tot 2021, 10-12°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Languedoc
Herkomst Vin de Pays d'Oc
Biologische certificering Biologisch gecertificeerd
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Rijk wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 13,5%
Druivenras(sen) grenache blanc/garnacha blanca (wit)
Wijnbereiding Een nieuwe topcuvée van Lidewij gemaakt van haar oudste aanplant grenache blanc. Op de kalkrijke bodem, ontwikkelt de witte grenache bijzondere, ziltige aroma’s. De opbrengst is hier heel laag en de druifjes zeer geconcentreerd. De vatenmaker van Lidewij kwam met een speciaal voor deze wijn vervaardigd houten zeshonderd-liter vat van topkwaliteit, waar de wijn op werd opgevoed.
Domeininformatie:
Terre des Dames (Mas des Dames)
Terre des Dames is een oude, achttiende-eeuwse wijnboerderij omringd door veertien hectare wijngaard in de heuvels achter de Zuid-Franse stad Béziers. Het is eigendom van Lidewij van Wilgen die in 2001 haar succesvolle baan in de reclame in Amsterdam opgaf om uiting te geven aan haar liefde voor wijn en de behoefte aan een leven dichter bij de natuur. Ze deed gedurende twee jaar een fulltime-opleiding in wijngaardbeheer en vinificatie en bestiert nu al geruime tijd uiterst succesvol het domein. De wijngaarden liggen tegen de heuvels en bestaan uit verschillende kleine percelen, omringd door een natuurlijke begroeiing van eiken, olijfbomen, pijnbomen en geurige kruiden als tijm en rozemarijn. Deze ‘garrigue’ zorgt voor een natuurlijk evenwicht en beschermt de wijngaarden tegen ziekten. Lidewij’s filosofie is dan ook om, door middel van biologische wijnbouw en het zo min mogelijk ingrijpen in de natuur, originele en natuurlijke wijnen te maken.
Regioinformatie:
Languedoc
De Languedoc wordt altijd in een adem genoemd met de Roussillon, het stukje van Zuid-Frankrijk dat ligt ingeklemd tussen de Corbières en de Spaanse grens, in het departement Pyrenées Orientales. Verreweg het grootste gedeelte van het gebied wordt echter ingevuld door de Languedoc en omvat de departementen Aude, Hérault en Gard. De totale regio van de Languedoc-Roussillon wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee en is goed voor 5% van het oppervlak van Frankrijk. Met 230.000 hectare wijn, waarvan 90.000 gecontroleerd herkomstgebied, is het ook het grootste wijnproductiegebied van Frankrijk. Binnen het totale gebied vinden we een veelvoud aan appellaties en een grote diversiteit aan wijnen. De wijnhistorie gaat hier heel ver terug en heeft geresulteerd in een diverse aanplant van veelal autochtone druivensoorten die perfect zijn afgestemd op de omstandigheden; met name de warmte. Ook hebben ‘internationale druivenrassen’ als cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en sauvignon hier vanaf de tachtiger jaren van de 20ste eeuw hun intrede gedaan, met wisselende resultaten. Vaak waren deze druiven niet goed bestemd tegen de overdadige zon en warmte. Echter op plekken, waar wind of hoogte verkoeling brengen doen deze druiven het opvallend goed. Veelzijdigheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zijn dan ook de sterke punten van de Languedoc!
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Lauzina rouge - Corbières
Château Beauregard Mirouze
€ 14,90 per fles.
   
Rosé frizant
Mas de Daumas Gassac
€ 20,25 per fles.
   
Lauzina blanc - Corbières
Château Beauregard Mirouze
€ 14,90 per fles.
   
La Diva - Vin de Pays des Coteaux de Murviel rouge
€ 16,25 per fles.
   
La Dame Blanc - Pays d'Oc
€ 14,75 per fles.
   
Saint-Véran 'Tradition'
€ 16,50 per fles.
   
Chardonnay Klipkop - Piekenierskloof
€17,25 per fles bij een afname van 6.      
€17,95 per fles.
   
Mâcon-Chardonnay
Bret Brothers
€ 20,50 per fles.
   
Rivesaltes Ambré - 17 ans d'âge -
€ 17,95 per fles.
   
Réserve des Seigneurs blanc - Cairanne
Domaine Oratoire Saint-Martin
€ 15,50 per fles.
   
Coume Marie blanc - Côtes de Roussillon
€ 15,70 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!