La Diva Blanche - Pays d'Oc blanc

2020 La Diva Blanche - Pays d'Oc blanc - Terre des Dames

Terre des Dames 0.75l

18

95

20.95

per fles bij een afname van 6 / 19,50 per fles

Deze topcuvée van Lidewij wordt gemaakt van haar oudste aanplant grenache blanc. De wijn wordt opgevoed op een houten zeshonderd-liter vat van topkwaliteit. De grenache geeft zilte en florale facetten met aangename bitters, terwijl de houtopvoeding de wijn een brede en zachte structuur en complexiteit geeft.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Deze topcuvée van Lidewij wordt gemaakt van haar oudste aanplant grenache blanc. De wijn wordt opgevoed op een houten zeshonderd-liter vat van topkwaliteit. De grenache geeft zilte en florale facetten met aangename bitters, terwijl de houtopvoeding de wijn een brede en zachte structuur en complexiteit geeft.

Proefnotitie

De grenache geeft zilte en florale facetten met aangename bitters, terwijl de houtopvoeding de wijn een brede en zachte structuur en complexiteit geeft. We proeven honing, vers fruit en iets anijs. Een grote witte wijn!

Schenkadvies

Nu tot 2025, 10-12°C

Serveer met

Gebakken scholfilet met gnocchi en paddenstoelenroomsaus.

Details

Streek

Languedoc

Herkomst

Vin de Pays d'Oc

Biologische certificering

Biologisch gecertificeerd

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenras

Grenache blanc/garnacha blanca (wit)

Domeininformatie

Terre des Dames

Terre des Dames is een oude, achttiende-eeuwse wijnboerderij omringd door 14 hectare wijngaard in de heuvels achter de Zuid-Franse stad Béziers. Het is eigendom van Lidewij van Wilgen die in 2001 haar succesvolle baan in de reclame in Amsterdam opgaf om uiting te geven aan haar liefde voor wijn en de behoefte aan een leven dichter bij de natuur. Ze deed gedurende twee jaar een fulltime-opleiding in wijngaardbeheer en vinificatie en bestiert nu al een aantal jaar uiterst succesvol het domein. De wijngaarden liggen tegen de heuvels en bestaan uit verschillende kleine percelen, omringd door een natuurlijke begroeiing van eiken, olijfbomen, pijnbomen en geurige kruiden als tijm en rozemarijn. Deze ‘garrigue’ zorgt voor een natuurlijk evenwicht en beschermt de wijngaarden tegen ziekten. Lidewij’s filosofie is dan ook om, door middel van biologische wijnbouw en het zo min mogelijk ingrijpen in de natuur, originele en natuurlijke wijnen te maken.

Regioinformatie

Languedoc

De Languedoc wordt altijd in een adem genoemd met de Roussillon, het stukje van Zuid-Frankrijk dat ligt ingeklemd tussen de Corbières en de Spaanse grens, in het departement Pyrenées Orientales. Verreweg het grootste gedeelte van het gebied wordt echter ingevuld door de Languedoc en omvat de departementen Aude, Hérault en Gard. De totale regio van de Languedoc-Roussillon wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee en is goed voor 5% van het oppervlak van Frankrijk. Met 230.000 hectare wijn, waarvan 90.000 gecontroleerd herkomstgebied, is het ook het grootste wijnproductiegebied van Frankrijk. Binnen het totale gebied vinden we een veelvoud aan appellaties en een grote diversiteit aan wijnen. De wijnhistorie gaat hier heel ver terug en heeft geresulteerd in een diverse aanplant van veelal autochtone druivensoorten die perfect zijn afgestemd op de omstandigheden; met name de warmte. Ook hebben ‘internationale druivenrassen’ als cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en sauvignon hier vanaf de tachtiger jaren van de 20ste eeuw hun intrede gedaan, met wisselende resultaten. Vaak waren deze druiven niet goed bestemd tegen de overdadige zon en warmte. Echter op plekken, waar wind of hoogte verkoeling brengen doen deze druiven het opvallend goed. Veelzijdigheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zijn dan ook de sterke punten van de Languedoc!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen