La Dula Garnachas de Altura - Rioja
La Dula Garnachas de Altura - Rioja
Alle wijnen

2020 La Dula Garnachas de Altura - Rioja - Sierra de Toloño

Sierra de Toloño 0.75l

20

80

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De druiven zijn afkomstig van enkele hooggelegen wijngaarden met zeer oude stokken garnacha tinto, maar ook wat garnacha gris en viura. Expressief, kruidig en floraal. Mooi fris met concentratie, diepgang en spanning.

Schenkadvies

Vanaf 2023 tot 2030+, 15-17°C

Serveer met

Bombe van kwartel gevuld met eendenlever met gevogelte jus en groene kool.

Gidsbeoordeling

Tim Atkin: 96

Details

Streek

La Rioja

Herkomst

Rioja

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenras

Grenache noir/garnacha tinto (blauw)

Domeininformatie

Sierra de Toloño

Sandra Bravo, in 2019 uitgeroepen tot Best Young Wine Maker, is een van de grootste talenten van Spanje op dit moment. Het verhaal van Sandra Bravo is bijzonder. Ze groeit op in de stad Logroño, niet ver van de wijngaarden van La Rioja, maar met ouders die niet in de wijnindustrie werkzaam zijn. Toch raakt ze al vrij jong in de ban van de wijn en besluit oenologie (wijnbouwkunde) te studeren. Na haar studie loopt ze meerdere stages bij toonaangevende domeinen in Bordeaux, Toscane, Nieuw-Zeeland, Californië en Priorat. In 2012 besluit zij zich als wijnmaakster in La Rioja te vestigen. Ze heeft geen geld, maar met behulp van de bank lukt het haar om enkele kleine percelen te bemachtigen. In de selectie van deze percelen is ze heel streng: ze mogen alleen liggen in het meest interessante deel van het gebied, Rioja Alavesa, de aanplant moet oud zijn en de wijngaarden hoog gelegen. Om haar wijnen te kunnen maken, huurt ze een kleine kelder die er van buiten uit ziet als een garagebox, maar die meerdere lagen onder de grond heeft, waar ze alles met zwaartekracht kan doen. Bovendien bezit de kelder een uitstekende isolatie. Inmiddels maakt Sandra indrukwekkend mooie wijnen die het terroir van Rioja Alavesa weerspiegelen.

Regioinformatie

La Rioja

Rioja spreekt tot de verbeelding van elke wijnliefhebber. Deze grote streek brengt ondanks de enorme diversiteit aan terroirs een zeer herkenbare stijl wijnen voort. De wijnstreek Rioja wordt opgedeeld in drie verschillende departementen: De ‘Rioja Alta’ in het westen, ‘Rioja Baja’ in het warmere en lager gelegen oosten en het autonome Baskische ‘Rioja Alavesa’ in het noordwesten.

Reviews

Focused, tangy and refreshing

Still ludicrously under-priced for the quality of the wine, this is a stunning high-altitude Garnacha from 80-year-old vines in Rivas de Tereso. Focused, tangy and refreshing, with very little oak influence, graceful red berry fruit, subtle minerality and understated concentration. - Tim Atkin

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven