Le Rosé de Chevalier - Bordeaux

2018 Le Rosé de Chevalier - Bordeaux

Domaine de Chevalier
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 14,25 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Een prachtige lichte roze kleur. De neus is kruidig met rood fruit als frambozen en rode bessen. De smaak heeft concentratie, is verfijnd droog en heeft naast een mooie fruitexpressie, ook fijne frisse zuren. Deze rosé heeft de klasse van Bordeaux en geeft een verleidelijke knipoog naar de Provence.

Schenkadvies:
nu tot 2021, 8-10°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Herkomst Bordeaux rosé
Kleur / Soort Rosé wijn
Wijn karakter Rosé wijn
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 13%
Druivenras(sen) cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw)
Domeininformatie:
Domaine de Chevalier
De geschiedenis van Domaine de Chevalier gaat ver terug en start in 1763 wanneer een man, Cibaley geheten, een stuk bos kapt en op deze plek een landhuis met wijngaard bouwt. In de loop der jaren wordt de naam verbasterd tot Chevalier en de wijn geniet een grote reputatie. Helaas breken er nu mindere tijden aan en worden de wijngaarden gerooid. Het duurt tot 1865 eer Jean Ricard, een handelaar uit Bordeaux, het domein koopt en het land herbeplant. Tot 1988 blijft het domein in handen van de familie, waarbij de laatste telg, Claude, het domein naar de absolute top brengt. Hij wordt opgeleid door de beroemde professor Emile Peynaud en weet zowel prachtige rode als witte wijnen te maken. In 1983 wordt Claude gedwongen het domein te verkopen; gelukkig is de dan nog jonge Olivier Bernard de koper. Ze kunnen goed met elkaar overweg en Claude leidt de jonge Olivier op. In 1988 trekt Claude zich uiteindelijk terug en sindsdien is Olivier in dezelfde geest verdergegaan. Nog steeds behoort Domaine de Chevalier tot de beste domeinen van de appellatie.
Regioinformatie:
Bordeaux
Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Bordeaux blanc
Château Closiot
€12,75 per fles bij een afname van 6.      
€13,25 per fles.
   
Château Chantalouette - Pomerol (2e wijn)
€ 14,50 per fles.
   
Saint-Emilion
Château Barberousse
€14,95 per fles bij een afname van 6.      
€15,50 per fles.
   
L' Esprit de Chevalier - Pessac-Léognan (2e wijn)
€ 16,10 per fles.
   
Mineral Rosé Alvarinho & Pinot Noir
€ 14,90 per fles.
   
Rosé d`Une Nuit - Coteaux Varois en Provence
€ 15,10 per fles.
   
Le Rosé - Languedoc rosé
Terre des Dames (Voorverkoop)
€10,10 per fles bij een afname van 6.      
€11,75 per fles.
   
Año Cero Cabernet Sauvignon
€ 15,90 per fles.
   
Médoc - Cru Bourgeois
Château Le Temple
€ 16,95 per fles.
   
Terroirs d'Altitude rouge - Cabardès
€11,20 per fles bij een afname van 6.      
€11,60 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!