Les Hauts du Tertre - Margaux  (2de wijn)

2015 Les Hauts du Tertre - Margaux (2de wijn)

Château du Tertre
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 36,50 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Een wijn die geurt naar zwart en rood fruit als bessen en bosaardbeitjes, met ook iets van peper en wat cacao. De wijn bezit een volle, zachte structuur, met rijpe fruittonen, fluwelige tanninen en een kruidige, lange afdronk.

Schenkadvies:
nu tot 2026, 16-18°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Herkomst Margaux
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Krachtig rood
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 13%
Druivenras(sen) petit verdot (blauw), cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw)
Wijnbereiding Voor de tweede wijn worden vooral de druiven van de jongere aanplant gebruikt. Voor het wijnmaken kiest men dezelfde benadering als voor de châteauwijn, met een opvoeding van zeventien maanden op deels nieuwe eiken vaten. De assemblage bestaat voor 43% uit cabernet-sauvignon en nog eens 19% cabernet franc, aangevuld met merlot (33%) en petit verdot.
Domeininformatie:
Château du Tertre
Château du Tertre, gelegen op een van de hoogste plateaus in Margaux, kwam in 1961 in handen van Philippe Capbern-Gasqueton, eigenaar van het beroemde Château Calon Ségur in Saint-Estèphe. Het chateau was op dat moment in een deplorabele staat. In de jaren die volgden, werden door Philippe enorme investeringen gedaan in zowel de renovatie van het château als in de herbeplanting van de wijngaard. De echte ommekeer kwam echter op het moment dat Madame Gasqueton in 1998 het château verkocht aan de familie Albada Jelgersma, die tevens ook eigenaar is van Chateau Giscours. Op hun beurt zorgde zij voor de bouw van een compleet nieuw keldercomplex, geheel in de stijl van het uit de 12de eeuw daterende château. Tevens werd het werk in de wijngaard stevig aangepakt. De nadruk lag hierbij in het omlaag brengen van de rendementen en het versterken van de natuurlijke rijkdom van de hier groeiende druiven. Mede dankzij deze investeringen behoort Château du Tertre inmiddels tot de absolute top van de appellation.
Regioinformatie:
Bordeaux
Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Lalande-de-Pomerol
Château de Bel-Air (Voorverkoop)
€ 30,70 per fles.
   
Margaux
Château Piche Leibre
€ 30,95 per fles.
   
Saint-Estèphe
Château Tour de Marbuzet (Voorverkoop)
€ 31,50 per fles.
   
Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.
Oceano - Vino Nobile di Montepulciano
Cantina Avignonesi (Voorverkoop)
€33,90 per fles bij een afname van 6.      
€35,15 per fles.
   
Grenache Old Vines - Piekenierskloof
€ 29,90 per fles.
   
L'Esprit de Barberousse - Saint-Emilion Grand Cru
€ 43,90 per fles.
   
Pauillac - Cru Bourgeois
Château La Fleur Peyrabon (Voorverkoop)
€ 43,25 per fles.
   
Saint-Emilion - Divin de Corbin (2de wijn)
€ 27,95 per fles.
   
Do ut Des - Toscana
Fontalpino (Voorverkoop)
€29,50 per fles bij een afname van 6.      
€30,75 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!