Manzanilla La Goya (0,375 l)
Manzanilla La Goya (0,375 l)

Manzanilla La Goya (0,375 l)

Delgado Zuleta 0.38l

8

95

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Een heerlijke, droge sherry met aroma’s van appel, bloemen en noten.

Schenkadvies

Nu tot 2024, 6-8°C

Wijn-spijs advies

het aperitief, schaal- en schelpdieren of visgerechten.

Details

Streek

Andalusia

Herkomst

Manzanilla

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Inhoud

0.38l

Alcohol %

0%

Druivenras

Palomino fino/listrão (wit)

Domeininformatie

Delgado Zuleta

Delgado Zuleta is het oudste wijnhuis in de Jerez regio. De uitgebreide archieven van het wijnhuis vertellen ons dat Delgado Zuleta al sinds 1719 bestaat. Het wijnhuis is later in de 19e eeuw vernoemd naar Don José María Delgado y Zuleta, een zeeman die zijn carrière bij de marine achterliet om het wijnhuis te leiden. In deze periode werd het wijnhuis hofleverancier.

Regioinformatie

Andalusia

De wijngeschiedenis van Andalusië gaat zeer ver terug. Het waren de Grieken die wijn hier introduceerden, maar 1100 jaar v.Chr. werd er al in Andalusië wijn gemaakt. Nog steeds wordt dit met veel passie gedaan. De meeste Andalusische wijnen werden voorheen geëxporteerd naar Europa, vooral naar Engeland omdat zij daar een grote voorliefde voor sherry en zoete wijnen uit Málaga hadden. Nog steeds zijn de Britten groot afnemers van de sherry uit Andalusië. Spanjaarden geven zelf meer de voorkeur aan een kurkdroge, glasheldere fino sherry. Momenteel worden er eigenlijk in alle provincies in de regio Andalusië druiven verbouwd, verspreid over meer dan 40.000 hectare wijngaard. Driekwart van deze wijngaarden hebben een beschermde herkomst (DO). Dee belangrijkste wijnregio is Jerez, waar meer dan de helft van de gehele wijnopbrengst van Spanje vandaag komt. Dit is het meest zuidelijke wijngebied van Europa met droge en hete zomers. Palomino is de meest voorkomende druif in dit gebied waarvan alle sherry’s ook zijn gemaakt. Sherry mag maar in een gebied gemaakt worden, de zogeheten Sherry Triangle. Dit bestaat uit het gebied tussen Jerez de la Frontera , Puerto de Santa María en San Lucar de Barrameda in de provincie Cádiz. Het geheim zit hem in de geschikte bodem en klimaat. Sherry bestaat in vele varianten: van heel droog tot heel zoet en is aan een welverdiende comeback bezig.

Reviews

Zo sterk kan eenvoud zijn

Of course als sherry freak en liefhebber van krachtige eenvoud in gastronomie. De zilte en meest unieke versmelting van eten en wijn zijn geworteld in Sanlúcar de Barrameda. Mooie herinneringen daargelaten is dit een (sherry) wijn die ik altijd bij me zou willen hebben. Prijs-kwaliteitverhouding is absurd; blind naast vele Jurawijnen is het een winnaar. Zo sterk kan eenvoud zijn. - Leon Mazairac

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven