Margaux

2018 Margaux - Château Piche Leibre

Château Piche Leibre 0.75l

25

25

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De wijn maakt indruk met een zuivere expressieve neus van cassis. De smaak biedt zowel heerlijk rijp fruit, als veel elegantie, met een uitstekende tanninestructuur en een schitterende lengte.

Schenkadvies

Vanaf 2024 tot 2036, 16-18°C

Gidsbeoordeling

Het Okhuysen Proefteam: 17-

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Margaux

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenras

Cabernet sauvignon (blauw)

Domeininformatie

Château Piche Leibre

Een van de meest prestigieuze gemeenten van de Médoc is Margaux, die dan ook zijn eigen appellation kent. De bodem wordt hier gekenmerkt door een bovenlaag met fijne kiezels. Deze kiezels hebben de eigenschap dat ze het zonlicht van onderen op de druiven weerkaatsen en ‘s nachts de warmte vasthouden. Samen met de gemiddeld iets hogere temperaturen in vergelijking met de rest van de Médoc, zorgt dit voor een snellere en betere rijping van de druiven. Dat is dan ook de reden dat Monsieur Tessandier, eigenaar van Château Maucamps, jaren geleden juist in Margaux een chateau wenste te kopen. In 1990 kreeg hij de mogelijkheid om een zeer klein stukje grond te kopen vlak naast het vermaarde Château Cantenac-Brown; een Grand Cru Classé. De vinificatie wordt op Piche-Leibre gedaan door de oenoloog Claude Gaudin, die ook verantwoordelijk is voor de inmiddels zo bekende Cru Bourgeois Château Maucamps.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen

Coma Vella - Priorat Tinto

2016 Coma Vella - Priorat Tinto

Mas d'en Gil 0.75l (Voorverkoop)

29 90

per fles

Bellmunt  - Priorat Tinto

2017 Bellmunt - Priorat Tinto

Mas d'en Gil 0.75l

17 10 18.95

per fles bij een afname van 6 / 17,65 per fles

Bellmunt  - Priorat Tinto

2018 Bellmunt - Priorat Tinto

Mas d'en Gil 0.75l (Voorverkoop)

19 25

per fles

Montessu - Isola dei Nuraghi

2019 Montessu - Isola dei Nuraghi

Agripunica 0.75l (Voorverkoop)

15 95 21.50

per fles

Château Chantalouette - Pomerol (2e wijn)

2017 Château Chantalouette - Pomerol (2e wijn)

Château de Sales 0.75l

27 50 31.50

per fles bij een afname van 6 / 28,95 per fles

Saint-Emilion - Grand Cru

2016 Saint-Emilion - Grand Cru

Château de Fonbel 0.75l

27 90 30.95

per fles bij een afname van 6 / 28,80 per fles