Margaux - 3me Grand Cru Classé
Margaux - 3me Grand Cru Classé

2016 Margaux - 3me Grand Cru Classé - Château d'Issan

Château d'Issan 0.75l

105

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Issan ligt van de weg verscholen, omringd door een park, slotgracht en vestingmuur. Het is een prachtig en zeer oud château. De familie Cruse is al vele jaren eigenaar en de huidige generatie, in de persoon van Emmanuel Cruse, heeft de wind er goed onder. Al in de jaren negentig begon hij aan een ambitieus project van continue investeringen om ieder jaar het niveau van deze cru verder te verhogen. Inmiddels heeft Issan aansluiting bij de allerbeste wijnen uit Margaux. De assemblage bestaat voor 2/3 uit cabernet-sauvignon en 1/3 uit merlot. De wijn heeft een klassieke stijl, met een intens donker fruit en is tevens mineraal en floraal. De smaak is breed en geconcentreerd, maar bezit tevens een zachte rijpheid en een prachtige frisse afdronk.

Schenkadvies

Vanaf 2025 tot 2045+, 16-18°C

Serveer met

Runder stoofvlees met tijm, rozemarijn, knoflook, gepofte aardappel en cole slaw.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Margaux

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenrassen

Cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw)

Domeininformatie

Château d'Issan

Château d’Issan is een van de allermooiste bouwwerken uit de Médoc en draagt met recht de naam ‘Château’. De prachtige 17e-eeuwse architectuur is niet alleen terug te vinden in het chateau zelf, maar ook in de wijnkelders. De geschiedenis van de wijn zelf is al even rijk. Het Franse en Engelse koningshuis schonken deze wijn op huwelijken en partijen en hetzelfde gold voor het Oostenrijkse Hof. Het motto van Issan vindt u terug op het chique gouden etiket: “Regum mensis aris que deorum”. Voor de tafels van koningen en de altaren van de goden. Voor de huidige directeur, Emmanuel Cruse, is de historie natuurlijk belangrijk, maar hem gaat het vooral om de kwaliteit van de wijnen. Onder Emmanuel werd er enorm geïnvesteerd in de kwaliteit van de wijngaarden en in moderne kelderapparatuur. Deze troisième grand cru classé uit Margaux werd onder zijn bezielende leiding weer bij de top van de appellation gebracht.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven