Mâcon-Pierreclos 'En Crazy'

2017 Mâcon-Pierreclos 'En Crazy'

Domaine Guffens-Heynen
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 27,25 per fles.   (Normaal: € 30,25)
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Een aantrekkelijke geur met tonen van gele vruchten, bloesem en honing. De smaak is mooi geconcentreerd, heeft een klein vetje en is prachtig zuiver. De wijnen van dit domein zijn ronduit zonde om te jong te drinken. Natuurlijk kan dit wel, zoals bij vele witte bourgognes, maar u gaat dan voorbij aan de potentie van de wijnen van Guffens-Heynen. Juist met de nodige jaren rijping komt de grote complexiteit naar boven, met een prachtige mineraliteit en zuurgraad, die ondanks het contrast, prachtig in balans zijn met het zoete fruit en de brioche-tonen.

Schenkadvies:
vanaf 2021 tot 2026, 10-12°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Herkomst Mâcon-Pierreclos
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Rijk wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 13%
Druivenras(sen) chardonnay (wit)
Wijnbereiding Gemaakt van druiven van jonge aanplant en de beste perswijn van de topwijngaarden. Een verrukkelijke wijn, met een geweldige prijskwaliteitverhouding.
Domeininformatie:
Domaine Guffens-Heynen
Dit domein wordt geleid door de eigenzinnige Jean-Marie Guffens en zijn vrouw Maine. Na in 1976 hun Vlaamse geboortegrond te hebben verlaten voor het avontuur in de Bourgogne kochten zij in 1979 een aantal akkers in Pierreclos. Inmiddels beslaat het domein 5,3 hectaren en hebben ze een aardig imperium opgebouwd met hun handelshuis Verget en Château des Tourettes in de Lubéron. Op Domaine Guffens-Heynen echter is alles veel kleinschaliger en gericht op maar één doel: het behalen van de allerhoogste kwaliteit. Het domein wordt inmiddels beschouwd als de absolute en eenzame top van de Mâconnais. Nergens zijn de rendementen zo laag, wordt er zo rigoureus geselecteerd en wordt er zo verfijnd gevinifieerd. Alle wijnen zijn jaar in jaar uit kleine meesterwerkjes. Niets wordt aan het toeval overgelaten. In het toonaangevende Franse tijdschrift La Revue du Vin de France ontvangt het domein al vele jaren de maximale drie sterren!
Regioinformatie:
Bourgogne
De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Pouilly-Fuissé 'La Roche'
€ 38,25 per fles.
   
Pouilly-Fuissé 'Vieilles Vignes'
€ 25,50 per fles.
   
Chablis 1er Cru 'Vaillons'
€ 34,30 per fles.
   
Mâcon-Pierreclos 'Le Chavigne'
Domaine Guffens-Heynen
€ 37,50 per fles.
   
Saint-Véran
Domaine Guffens-Heynen
€ 37,65 per fles.
   
Mâcon-Pierreclos 'En Crazy'
Domaine Guffens-Heynen
€ 31,25 per fles.
   
Saint-Joseph blanc
Domaine Bernard Gripa
€ 33,90 per fles.
   
Montagny 1er Cru 'Les Coères'
Domaine Stéphane Aladame
€ 31,60 per fles.
   
Pouilly-Fuissé 'La Roche'
€ 38,25 per fles.
   
Pouilly-Fuissé 'La Roche'
€ 38,25 per fles.
   
Meursault 'Les Vireuils'
Domaine Dupont-Fahn
€ 37,95 per fles.
   
Pouilly-Fuissé 'Chevrières'
€ 38,25 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!