Mâcon-Villages 'Tradition'

2017 Mâcon-Villages 'Tradition'

Deux Roches
Inhoud: 0.38 l. per fles
€ 8,25 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
De kleur is prachtig witgeel met een groen randje. Het parfum is heel floraal met tonen van rijp wit en geel fruit en een klein botertje. De aanzet van de smaak is zalig, iets mineralig, verder mooi fris en zuiver met fijne zuren en vol sap.

Schenkadvies:
nu tot 2020, 10-12°C

Serveer met:
Bij bressekip en romige kazen.
Details:
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Herkomst Mâcon-Villages
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Rijk wit
Inhoud 0.38 l.
Alcohol % 13%
Druivenras(sen) chardonnay (wit)
Wijnbereiding Nergens ter wereld levert de chardonnaydruif zulke mooie wijnen af als in de Bourgogne. Hoe dat kan? Kalkrijke kleigrond en het geloof van kundige wijnboeren. En zonder pretenties blijven de prijzen prachtig bescheiden.
Domeininformatie:
Domaine Collovray & Terrier
Jean-Luc Terrier en Christian Collovray, beiden afkomstig uit Davayé, exploiteren samen het Domaine Collovray & Terrier. In 1986 besloten deze twee vrienden de handen ineen te slaan. Jean-Luc werd de wijnmaker en Christian nam de zorg voor de wijngaarden op zich. Indertijd startten ze met 10 hectare wijngaard en vandaag de dag zijn ze de trotse bezitters van 32 hectare gelegen op de beste akkers van Davayé en Vergisson. Hier produceren zij hun witte wijnen. Elders hebben ze nog een kleine akker voor hun rode Mâcon. Het succes van de heren zit hem in het gedetailleerde werk dat zij verrichten in de wijngaard en het feit dat ze alleen bij perfecte rijpheid oogsten. Daarnaast vindt voorafgaand aan het vullen van de pers nog een tweede selectie van de druiven plaats. De gebruikte apparatuur is modern en van de hoogste kwaliteit, want ook in de kelder wordt geen enkele concessie gedaan. De wijnen die Collovray en Terrier maken zijn altijd zeer zuiver en vallen op door hun elegantie en frisheid.
Regioinformatie:
Bourgogne
De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Saint-Véran 'Tradition' (0,375L)
€ 9,70 per fles.
   
Saint-Véran 'Tradition' (0,375L)
€ 9,70 per fles.
   
Saint-Véran 'Tradition' (0,375L)
€ 9,70 per fles.
   
Chardonnay - Vin de France
€ 8,95 per fles.
   
Chardonnay - Vin de France
€ 8,95 per fles.
   
Almodí petit white - Terra Alta
€7,60 per fles bij een afname van 6.      
€8,25 per fles.
   
Chardonnay - Pays d'Oc
Domaine Terres Noires
€6,20 per fles bij een afname van 6.      
€6,85 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!