Men in Bret - Vin de France
Beoordeel:

2015 Men in Bret - Vin de France

Bret Brothers
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 18,50 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst          
Proefnotitie:
De wijn ontwikkelde zich anders dan verwacht, wat meer ‘funky’. Niet helemaal wat ze met hun beaujolais voor ogen hadden. Hij was echter wel heel spannend, een beetje wild en lekker, licht aards, met donker fruit en wat leertonen. Voor het frisse karakter lieten ze een klein beetje natuurlijk koolzuur in de wijn. De broers besloten de wijn te declasseren tot tafelwijn en doopten hem met een knipoog Men in Bret.

Schenkadvies:
nu tot 2020, 14-16°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Beaujolais
Herkomst Vin de France
Biologische certificering Biologisch gecertificeerd
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Fruitig rood
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 13%
Druivenras(sen) gamay noir à jus blanc (blauw)
Wijnbereiding In 2015 konden de broers biologisch geteelde druiven kopen in Chénas en Morgon. Maar omdat de hoeveelheid zo klein was, besloten ze beide te assembleren tot beaujolais villages. 2015 was echter een warm en erg droog jaar, waardoor de rijpheid in de druiven hoog was en de zuurgraad laag. De hele trossen werden gevinifieerd en na twaalf dagen geperst, waarna de vinificatie werd afgerond op eikenhouten barriques.
Domeininformatie:
Bret Brothers
De broers Jean-Guillaume en Jean-Philippe Bret zijn eigenaar van het in korte tijd wereldvermaard geworden Domaine La Soufrandière. Sinds een aantal jaren hebben ze ook contracten met lokale boeren van wie de broers de druiven kopen. In de geest van hun eigen domein maken zij van deze druiven wijnen die verkocht worden onder het label Bret Brothers (naam van hun handelshuis). De filosofie van de broers is simpel: druiven van topkwaliteit geven wijnen van topkwaliteit. Zij doen er dan ook alles aan om dit te bewerkstelligen. Zo proberen ze de rendementen op natuurlijke wijze laag te houden door de grond zo goed mogelijk te bewerken, zonder gebruik van chemische middelen. De oogst wordt door de oogsters van Domaine La Soufrandière zelf gedaan en geschiedt met de hand. De druiven worden verzameld in kleine bakjes om ze gaaf en fris te houden. Alleen de volledig rijpe druiven worden geplukt. De andere laten ze nog verder rijpen voor later.
Regioinformatie:
Beaujolais
De streek Beaujolais ligt direct ten zuiden van de Mâconnais. Alhoewel in deze streek ook witte wijnen gemaakt worden, is het gebied voornamelijk bekend om zijn rode wijnen. Zonder uitzondering worden ze gemaakt van de druif gamay noir à jus blanc. Het gebied heeft een intensieve productie, mede door de plantdichtheid op vaak steile hellingen. Het weer kan grillig zijn door botsing tussen koude lucht uit de Alpen en warme lucht uit de Mediterranée. Onweersbuien gepaard met hagel kunnen plaatselijk soms aanzienlijke schade aanrichten. De streek dankt zijn bekendheid de laatste decennia vooral aan de lichte, fruitige Beaujolais Primeur die elk jaar op de derde donderdag in november van het jaar van oogst op de markt komt. Gelukkig maakt de streek ook (nog steeds!) karakterwijnen die met name afkomstig zijn van een tiental cru-dorpen. Deze zijn gelegen in een heuvelachtig gebied op een strook van 12 bij 24 kilometer, met een bodem van veelal graniet in het noordelijk gedeelte en mergel, zand en klei meer naar het zuiden. Deze cru’s zijn van noord naar zuid de dorpjes: Saint-Amour, Juliénas, Chénas, Moulin à Vent, Fleurie, Chiroubles, Morgon, Régnié, Brouilly en Côte de Brouilly, alle net ten westen van de Saône gelegen.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

La Voûte Saint-Vincent - Morgon
Domaine Louis Claude Desvignes
€ 14,25 per fles.
   
La Voûte Saint-Vincent - Morgon
Domaine Louis Claude Desvignes
€ 14,25 per fles.
   
Cuvée Prestige - Juliénas
Domaine du Clos du Fief
€ 18,25 per fles.
   
Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.
Saumur Champigny Les Roches
Domaine des Roches Neuves
€ 13,95 per fles.
   
La Voûte Saint-Vincent - Morgon
Domaine Louis Claude Desvignes
€ 14,25 per fles.
   
Juliénas
Domaine du Clos du Fief
€ 15,25 per fles.
   
Montpelain - Morgon
Domaine Louis Claude Desvignes
€ 19,95 per fles.
   
Fleurie 'Roche Guillon'
€ 23,75 per fles.
   
Beaujolais 'En Besset'
€ 15,75 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
   
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!