Millecento Brunello di Montalcino Riserva

2010 Millecento Brunello di Montalcino Riserva - Castiglion del Bosco

Castiglion del Bosco 0.75l

129

00

per fles

Alleen in de beste jaren wordt Millecento gemaakt van 100% sangiovese van de beste percelen in de wijngaard Capanna. Een opvoeding van 36 maanden op eikenhout en 24 maanden op fles.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Alleen in de beste jaren wordt Millecento gemaakt van 100% sangiovese van de beste percelen in de wijngaard Capanna. Een opvoeding van 36 maanden op eikenhout en 24 maanden op fles.

Proefnotitie

De wijn is zeer intens en geconcentreerd, met warme, zwoele tonen, gekoppeld aan complexe, subtiele aroma’s en de indrukwekkende frisheid van het jaar 2010.

Schenkadvies

Nu tot 2030+, 15-17°C

Serveer met

Een vino da meditazione waar de keuken zo simpel en puur mogelijk gehouden mag worden.

Gidsbeoordeling

R. Parker/The Wine Advocate: 94+

Details

Streek

Toscane

Herkomst

Brunello di Montalcino

Biologische certificering

Biologisch gecertificeerd

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenras

Sangiovese/morellino/prugnolo gentile (blauw)

Domeininformatie

Castiglion del Bosco

Montalcino heeft een van de droogste en warmste microklimaten van Toscane. Een ideale omgeving voor de sangiovesedruif. De wijngaarden zijn aangeplant tussen 150 en 500 meter hoogte; de bodem is zeer divers en varieert bovendien per zone. Hij kan bestaan uit kalk, klei, leisteen en de typisch Toscaanse steen ‘galestro’. In 2004 besluit de huidige eigenaar van Castiglion del Bosco dat het tijd wordt om de schitterende wijngaarden in hun volle potentie te gaan benutten. Hij trekt hiervoor de gerenommeerde wijnmaker Nicolò d’Afflitto en oenologe Cecilia Leoneschi aan. Zowel de wijngaarden als de kelder worden onder handen genomen, met maar één doel: wijnen maken, die een perfecte reflectie vormen van de bijzondere terroir, en van de hoogste kwaliteit. Castiglion del Bosco is inmiddels een van de beste producenten van het gebied.

Regioinformatie

Toscane

Toscane vormt het hart van Italië, niet zozeer op politiek of economisch gebied, maar vooral als het gaat om cultuur, natuurschoon, de rijke keuken en kwaliteitswijnen.Toscane is de bakermat van de sangiovese, een druif die perfect rijp wordt in de overvloedige zon. Het gebied is heuvelachtig en in de hoger gelegen gedeelten rijpen de druiven langzamer. Dat geeft verfijning aan de wijn. Sangiovese is een druif die rijke, interessante wijnen met een diep robijnrode kleur geeft. Sommige zijn meteen rond en soepel, andere moeten jaren rijpen om diepte te krijgen. De belangrijkste wijngebieden zijn Chianti (tussen Florence en Siena) en meer naar het zuiden Montepulciano en Montalcino. Maar ook sterk opkomende gebieden als Bolgheri en Montescudaio zijn kwalitatief interessant geworden. Hier komen de ‘Supertuscans’ vandaan. Wijnproducenten negeerden de strenge lokale wijnregels en plantten er ‘internationale’ variëteiten aan zoals cabernet-sauvignon en merlot. Ook pasten ze moderne vinificatietechnieken toe. Deze landwijnen mogen geen DOC(G)-label dragen, maar ze kregen wel een ware cultstatus, vooral door de Amerikaanse wijnjournalistiek.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen