Mon Désir 'Cuvée Jubilée' - Pays de Vaucluse
Beoordeel:

2015 Mon Désir 'Cuvée Jubilée' - Pays de Vaucluse

Maine et Jean Marie Guffens-Heynen
Inhoud: 0.75 l. per fles
€12,95 per fles bij een afname van 6.       €14,50 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst          
Proefnotitie:
Een geweldige, harmonieuze assemblage met een parfum van mineralen, bloemen, geel en wit fruit en een lichte toast. De smaak is heerlijk fris en levendig, en tegelijkertijd prachtig geconcentreerd, met een brede structuur en een lange, zuivere afdronk.

Schenkadvies:
nu tot 2024, 10-12°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Rhône
Herkomst Vin de Pays de Vaucluse
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Rijk wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 13%
Druivenras(sen) chardonnay (wit), marsanne (wit), roussanne (wit), viognier (wit)
Wijnbereiding De assemblage bestaat voor 35% uit chardonnay, afkomstig van het Plateau de l’Aigle, die op eikenvaten werd opgevoed. Deze chardonnay geeft de assemblage frisheid, intensiteit en mineraliteit. Daarnaast werd er gekozen voor een behoorlijk aandeel heel levendige marsanne, prachtige rijpe en fruitrijke roussanne en een bescheiden deel aromatische en bloemige viognier. Deze drie druiven werden afzonderlijk gevinifieerd en opgevoed op grote eiken fouders.
Domeininformatie:
Guffens au Tourettes
Dit domein wordt geleid door de zeer eigenzinnige Jean-Marie Guffens en zijn vrouw Maine. Na in 1976 hun Vlaamse geboortegrond te hebben verlaten voor het avontuur in de Bourgogne kochten zij in 1979 een aantal akkers in Pierreclos. Inmiddels beslaat het domein 5,3 hectaren en hebben ze een aardig imperium opgebouwd met hun handelshuis Verget en Château des Tourettes in de Lubéron. Op Domaine Guffens-Heynen echter is alles veel kleinschaliger en gericht op maar één doel: het behalen van de allerhoogste kwaliteit. Het domein wordt inmiddels beschouwd als de absolute en eenzame top van de Mâconnais. Nergens zijn de rendementen zo laag, wordt er zo rigoureus geselecteerd en wordt er zo verfijnd gevinifieerd. Alle wijnen zijn jaar in jaar uit kleine meesterwerkjes. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Het domein werkt volledig biologisch en gebruikt alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen. De druiven worden alleen bij optimale rijpheid geplukt en slechts de volledig gave exemplaren vinden hun weg in kleine transportbakken naar de kelder. Voor het persen van de druiven gebruikt Jean-Marie een hele oude handmatige pers, waarbij hij uiterst voorzichtig en licht te werk gaat om alleen het beste sap te verkrijgen.
Regioinformatie:
Rhône
De langgerekte Rhônestreek kan worden verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk wijnbouwgebied. Het noordelijk deel begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt bij Valence. Het zuidelijke deel begint ten zuiden van de stad Vienne en loopt door tot Avignon. Het noordelijke deel wordt gekenmerkt door steile hellingen met wijnstokken op een granietachtige bodem, vlak langs de rivier de Rhône. Rode wijnen worden hier gemaakt van syrah, witte wijnen van marsanne, roussanne en viognier (de laatste voor de beroemde appellaties Condrieu en Château Grillet). Het zijn bijna allemaal zeer onderscheidende wijnen van ongekend niveau met als summum de rode en witte Hermitage afkomstig van een markante heuvel bij het stadje Tain l’Hermitage. In het zuidelijke deel wordt het landschap schraler. De beruchte mistralwind heeft hier vrij spel. Hier worden zowel eenvoudige wijnen als kwaliteitswijnen geproduceerd van een keur aan druivenrassen. De belangrijkste zijn voor rood en rosé: grenache noir, syrah, mourvèdre, carignan en cinsault. Voor wit zijn dat marsanne, roussanne, viognier, grenache blanc, bourboulenc en clairette. Ook worden hier ‘vins doux naturels’ (zoete wijnen) geproduceerd. De meest bekende wijnen van het zuidelijke deel zijn onder meer châteauneuf-du-pape, gigondas, tavel, vacqueyras en cairanne.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Lirac blanc 'Luc Pélaquié'
€ 14,90 per fles.
   
P'tit Martin - Côtes du Rhône
Domaine Oratoire Saint-Martin
€ 10,70 per fles.
   
Lirac rouge 'La Dame Rousse'
Domaine de la Mordorée
€13,25 per fles bij een afname van 6.      
€14,90 per fles.
   
Rouge Enfin Grande Trilogie - Pays de Vaucluse
€ 15,70 per fles.
   
Chardonnay 'Josephine' - Marlborough
€ 16,95 per fles.
   
Weißer Burgunder trocken - Nahe
€ 14,10 per fles.
   
Mâcon-Bussières 'Les Clos'
€ 17,80 per fles.
   
Mâcon-Villages 'Terres de Pierres'
€ 14,20 per fles.
   
Chardonnay - Pays d'Oc
Domaine Dupont-Fahn
€ 13,25 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
   
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!