Montagne Saint-Emilion
Beoordeel:

2014 Montagne Saint-Emilion

Vieux Chateau Saint André
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 19,95 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst          
Proefnotitie:
Prachtig rood en donker fruit, iets van laurier, een pepertje, kruiden, frisse, harmonieuze tanninen, fijne zuren en een perfecte balans.

Schenkadvies:
nu tot 2024, 16-18°C

Serveer met:
Echt klassiek is het om zo’n prachtige bordeaux te combineren met gebraden entrecote of eend, maar hij smaakt ook heerlijk bij vele andere vleesgerechten.
Details:
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Herkomst Montagne Saint-Emilion
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Krachtig rood
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12%
Druivenras(sen) cabernet franc/bouchet (blauw), cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw)
Serveer met Echt klassiek is het om zo’n prachtige bordeaux te combineren met gebraden entrecote of eend, maar hij smaakt ook heerlijk bij vele andere vleesgerechten.
Wijnbereiding Een geweldige door merlot gedomineerde wijn (90%), aangevuld met cabernet franc. De wijngaard is gemiddeld veertig jaar oud en heeft een bodem die varieert van kalkrijke klei tot meer stenig. De Berrouets zoeken niet naar powerwijnen, met veel concentratie en overvloedig houtgebruik, maar naar subtiliteit, frisheid en balans.
Domeininformatie:
Vieux Château Saint André
Een goed bewaard geheim in Bordeaux is het familiechateau van ’s werelds beroemdste wijnmaker Jean-Claude Berrouet. Decennia-lang was Berrouet, als wijnmaker in dienst van de familie Moueix, verantwoordelijk voor wijnen als Petrus, Château Lafleur en Château Trotanoy. Inmiddels is Berrouet met pensioen en is zijn zoon Olivier verantwoordelijk voor de wereldberoemde en kostbare wijnen van Petrus. Naast alle activiteiten op Petrus is de familie altijd op de achtergrond in de weer geweest op het kleinschalige familiedomein Vieux Château Saint André in Montagne-Saint-Emilion, gelegen nabij Saint-Emilion en Pomerol. Het domein bestaat uit tien hectare wijngaard met ruim vijftig jaar oude wijnstokken. Net als op Petrus speelt de merlotdruif hier de hoofdrol, aangevuld met cabernet franc en heel klein beetje cabernet-sauvignon. De wijn wordt hier op dezelfde traditionele manier gemaakt, inclusief een rijping van ongeveer twaalf maanden op eikenhouten vaten.
Regioinformatie:
Bordeaux
Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Haut-Médoc - Cru Bourgeois
Château Maucamps (Voorverkoop)
€16,20 per fles bij een afname van 6.      
€20,75 per fles.
   
Haut-Médoc - Cru Bourgeois
€ 20,50 per fles.
   
L' Esprit de Chevalier - Pessac-Léognan (2e wijn)
€ 16,10 per fles.
   
Montagne Saint-Emilion
Vieux Chateau Saint André (Voorverkoop)
€ 23,95 per fles.
   
Montagne Saint-Emilion
Vieux Chateau Saint André
€ 20,90 per fles.
   
Gradale - Barbera d'Asti
Azienda Agricola Villa Terlina
€ 17,90 per fles.
   
Pinot Noir 'State Of Grace' - Marlborough
€ 19,95 per fles.
   
Reserva - Douro
Quinta do Tedo
€ 19,90 per fles.
   
Côtes de Bordeaux Cadillac
Château Clos Chaumont
€ 21,35 per fles.
   
Château Chantalouette - Pomerol (2e wijn)
€ 22,50 per fles.
   
Médoc - Cru Bourgeois
Château Le Temple
€ 16,95 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!