Montagne Saint-Emilion

2016 Montagne Saint-Emilion

Vieux Chateau Saint André
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 23,95 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
De familie Berrouet is beroemd tot ver buiten Bordeaux, omdat eerst vader Jean-Claude en nu zoon Olivier de wijnmaker is van Château Pétrus. Saint André is hun eigen château, waar zij al hun kennis en kunde inzetten. Opnieuw een prachtige, klassieke wijn met enorm veel klasse en complexiteit! 2016 is een groots Bordeaux­jaar en deze wijn komt nu pas net een beetje op dronk. Het best is om hem door te karafferen nog wat extra lucht te geven.

Schenkadvies:
vanaf nu (uit karaf) tot 2027, 16-18°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Herkomst Montagne Saint-Emilion
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Krachtig rood
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12%
Druivenras(sen) merlot (blauw)
Wijnbereiding De familie Berrouet o.a. bekend van Petrus, maar ook van deze zeer mooie Montagne Saint-Emilion. Neil Martin voor the Wine Advocate: “If you cannot afford Petrus and still need a bit of Berrouet in your wine, then this is a perfect place to start.”
Domeininformatie:
Vieux Château Saint André
Een goed bewaard geheim in Bordeaux is het familiechateau van ’s werelds beroemdste wijnmaker Jean-Claude Berrouet. Decennia-lang was Berrouet, als wijnmaker in dienst van de familie Moueix, verantwoordelijk voor wijnen als Petrus, Château Lafleur en Château Trotanoy. Inmiddels is Berrouet met pensioen en is zijn zoon Olivier verantwoordelijk voor de wereldberoemde en kostbare wijnen van Petrus. Naast alle activiteiten op Petrus is de familie altijd op de achtergrond in de weer geweest op het kleinschalige familiedomein Vieux Château Saint André in Montagne-Saint-Emilion, gelegen nabij Saint-Emilion en Pomerol. Het domein bestaat uit tien hectare wijngaard met ruim vijftig jaar oude wijnstokken. Net als op Petrus speelt de merlotdruif hier de hoofdrol, aangevuld met cabernet franc en heel klein beetje cabernet-sauvignon. De wijn wordt hier op dezelfde traditionele manier gemaakt, inclusief een rijping van ongeveer twaalf maanden op eikenhouten vaten.
Regioinformatie:
Bordeaux
Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Barsac - Sauternes
Château Gravas
€20,95 per fles bij een afname van 6.      
€21,90 per fles.
   
Pessac-Léognan rouge
Chevalier par O. Bernard
€17,95 per fles bij een afname van 6.      
€18,50 per fles.
   
L' Esprit de Chevalier - Pessac-Léognan (2e wijn)
€ 29,50 per fles.
   
Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.
Le Difese - Toscana
Tenuta San Guido
€ 24,95 per fles.
   
Fontalpino - Chianti Classico
€ 17,90 per fles.
   
Crianza - Ribera del Guadiana (1,5 Ltr)
€ 22,50 per fles.
   
Montessu - Isola dei Nuraghi
€ 21,50 per fles.
   
L' Esprit de Chevalier - Pessac-Léognan (2e wijn)
€ 29,50 per fles.
   
Montessu - Isola dei Nuraghi
Agripunica (Voorverkoop)
€ 15,90 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!