Montagny 1er Cru 'Les Coères'

2017 Montagny 1er Cru 'Les Coères'

Domaine Stéphane Aladame
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 31,50 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Les Coères heeft een bodem met veel klei wat een voluptueuze stijl wijnen voortbrengt. Volledig vergist en opgevoed op oudere barrique. Roomboter en vers gebakken brood op de neus met ingemaakte abrikozen. Heerlijk rijk met veel diepgang!

Schenkadvies:
nu tot 2026, 10-12°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Herkomst Montagny
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Rijk wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12%
Druivenras(sen) chardonnay (wit)
Domeininformatie:
Domaine Stephane Aladame
Op 18-jarige leeftijd kreeg Stéphane Aladame de mogelijkheid een klein stukje wijngaard te kopen in de gemeente van zijn herkomst, Montagny. Hij had op dat moment zijn opleiding aan het ‘Lycée Agricole’ nog niet eens voltooid, maar wilde deze kans niet laten lopen. Na het afronden van zijn studie lukte het hem extra grond te huren, waardoor hij nu beschikt over zes hectare. Hij wilde een andere stijl wijn maken dan zijn dorpsgenoten en koos voor een biologische aanpak. Al gauw werd Stéphane uitgeroepen tot de meest veelbelovende wijnboer van zijn streek. ‘Stéphane Aladame, le petit jeune qui monte’ schreef het blad ‘La Revue du Vin de France’ een paar jaar geleden en gaf zijn Montagny 1er cru het maximum aantal van vijf sterren. In navolging van La Revue liet ook het blad ‘Bourgogne Aujourd’hui’ zich zeer lovend over hem uit. En elk jaar lijkt de ster van deze gepassioneerd wijnmaker uit de Côte Chalonnaise hoger te rijzen.
Regioinformatie:
Bourgogne
De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Rully blanc 1er Cru Gresigny
Domaine Michel Briday
€ 32,20 per fles.
   
Pouilly-Fuissé 'La Roche'
€ 38,25 per fles.
   
Pouilly-Fuissé Cuvée 'Terres de Vergisson'
€ 34,90 per fles.
   
Montagny 1er Cru 'Les Coères'
Domaine Stéphane Aladame
€ 31,60 per fles.
   
Pouilly-Fuissé Cuvée 'Terres de Vergisson'
€ 34,90 per fles.
   
Chablis 'Terres de Pierres'
€ 22,25 per fles.
   
Chablis 1er Cru Les Vaillons 'Vieilles Vignes'
€ 36,50 per fles.
   
Chablis 1er Cru 'Vaillons'
€ 34,30 per fles.
   
Chablis 'Terres de Pierres'
€ 22,25 per fles.
   
Pouilly-Fuissé Cuvée 'Terres de Vergisson'
€ 34,90 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!