Nahi - Rioja blanco

2017 Nahi - Rioja blanco

Sierra de Toloño
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 26,90 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Een neus met witte bloemen, wilde kruiden en subtiele geroosterde tonen. De smaak is mondvullend en krachtig door de rijping ‘sur lie’. De afdronk is prachtig gebalanceerd met frisse zuren en een immense lengte!

Schenkadvies:
vanaf nu (uit karaf) tot 2025, 10-12°C

Details:
Land Spanje
Streek La Rioja
Herkomst Rioja
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Rijk wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 13,5%
Druivenras(sen) calagraño (wit), macabeo/viura (wit), malvasia (wit)
Wijnbereiding Een ‘field blend’ van viura, malvasia en calagraño afkomstig van vijf verschillende kleine wijngaarden van meer dan tachtig jaar oud.
Domeininformatie:
Sierra de Toloño
Sandra Bravo, onlangs uitgeroepen tot Best Young Wine Maker, is een van de grootste talenten van Spanje op dit moment. Het verhaal van Sandra Bravo is bijzonder. Ze groeit op in de stad Logroño, niet ver van de wijngaarden van La Rioja, maar met ouders die niet in de wijnindustrie werkzaam zijn. Toch raakt ze al vrij jong in de ban van de wijn en besluit oenologie (wijnbouwkunde) te studeren. Na haar studie loopt ze meerdere stages bij toonaangevende domeinen in Bordeaux, Toscane, Nieuw Zeeland, Califiornië en Priorat. In 2012 besluit zij zich in La Rioja als wijnmaakster te vestigen. Ze heeft geen geld, maar met behulp van de bank lukt het haar om enkele kleine percelen te bemachtigen. In de selectie van deze percelen is ze heel streng: ze mogen alleen liggen in het meest interessante deel van het gebied, Rioja Alavesa, de aanplant moet oud zijn en de wijngaarden hoog gelegen. Om haar wijnen te kunnen maken, huurt ze een kleine kelder die ervan buiten uit ziet als een garagebox, maar die meerdere lagen onder de grond heeft, waar ze alles met zwaartekracht kan doen. Bovendien bezit de kelder een uitstekende isolatie. Nu - ruim zeven jaar later - maakt Sandra indrukwekkend mooie wijnen die het terroir van Rioja Alavesa weerspiegelen. Ze investeert al haar tijd in de oude wijngaarden, waar de rendementen van nature laag zijn, met als doel perfect rijp en geconcentreerd fruit. Sierra de Toloño bezit 8,5 hectare wijngaard op 630 en 680 meter boven de zeespiegel. De arme kalkstenen bodem bestaat vooral uit kalkrijke klei en zandsteen. De wijngaarden worden afgewisseld met mediterrane bossages van wilde tijm, lavendel, rozemarijn en sleedoorn.
Regioinformatie:
La Rioja
Rioja spreekt tot de verbeelding van elke wijnliefhebber. Deze grote streek brengt ondanks de enorme diversiteit aan terroirs een zeer herkenbare stijl wijnen voort. De wijnstreek Rioja wordt opgedeeld in drie verschillende departementen: De ‘Rioja Alta’ in het westen, ‘Rioja Baja’ in het warmere en lager gelegen oosten en het autonome Baskische ‘Rioja Alavesa’ in het noordwesten.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

La Dula Garnachas de Altura - Rioja
€ 19,95 per fles.
   
Raposo - Rioja
Sierra de Toloño
€ 19,25 per fles.
   
Raposo - Rioja
Sierra de Toloño
€ 19,25 per fles.
   
La Dula Garnachas de Altura - Rioja
€ 19,95 per fles.
   
Saint-Véran 'Terroirs de Davayé'
€19,50 per fles bij een afname van 6.      
€19,95 per fles.
   
Saint-Joseph blanc 'Circa'
J.L. Chave Sélection
€ 25,25 per fles.
   
La Diva Blanche - Pays d'Oc blanc
€ 20,95 per fles.
   
Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!