Nahikun - Rioja blanco
Nahikun - Rioja blanco
Alle wijnen

2021 Nahikun - Rioja blanco - Sierra de Toloño

Sierra de Toloño 0.75l

21

90

27.90

per fles

Een ‘field blend’ van viura, malvasia en calagraño afkomstig van vijf verschillende kleine wijngaarden van meer dan tachtig jaar oud.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Een ‘field blend’ van viura, malvasia en calagraño afkomstig van vijf verschillende kleine wijngaarden van meer dan tachtig jaar oud.

Proefnotitie

Een assemblage van heel oude stokken viura, malvasìa en calagraño. Prachtig floraal en zuiver met citrusfruit. De smaak is geconcentreerd en tegelijk mooi slank. Heel complex met kamille, rozemarijn en citroengras in de lange finale.

Schenkadvies

Nu tot 2028, 10-12°C

Serveer met

Gevlinderde mul met antiboise.

Gidsbeoordeling

R. Parker/The Wine Advocate: 93+

Details

Streek

La Rioja

Herkomst

Rioja

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenrassen

Calagraño (wit), macabeo/viura (wit), malvasia (wit)

Domeininformatie

Sierra de Toloño

Sandra Bravo, in 2019 uitgeroepen tot Best Young Wine Maker, is een van de grootste talenten van Spanje op dit moment. Het verhaal van Sandra Bravo is bijzonder. Ze groeit op in de stad Logroño, niet ver van de wijngaarden van La Rioja, maar met ouders die niet in de wijnindustrie werkzaam zijn. Toch raakt ze al vrij jong in de ban van de wijn en besluit oenologie (wijnbouwkunde) te studeren. Na haar studie loopt ze meerdere stages bij toonaangevende domeinen in Bordeaux, Toscane, Nieuw-Zeeland, Californië en Priorat. In 2012 besluit zij zich als wijnmaakster in La Rioja te vestigen. Ze heeft geen geld, maar met behulp van de bank lukt het haar om enkele kleine percelen te bemachtigen. In de selectie van deze percelen is ze heel streng: ze mogen alleen liggen in het meest interessante deel van het gebied, Rioja Alavesa, de aanplant moet oud zijn en de wijngaarden hoog gelegen. Om haar wijnen te kunnen maken, huurt ze een kleine kelder die er van buiten uit ziet als een garagebox, maar die meerdere lagen onder de grond heeft, waar ze alles met zwaartekracht kan doen. Bovendien bezit de kelder een uitstekende isolatie. Inmiddels maakt Sandra indrukwekkend mooie wijnen die het terroir van Rioja Alavesa weerspiegelen.

Regioinformatie

La Rioja

Rioja spreekt tot de verbeelding van elke wijnliefhebber. Deze grote streek brengt ondanks de enorme diversiteit aan terroirs een zeer herkenbare stijl wijnen voort. De wijnstreek Rioja wordt opgedeeld in drie verschillende departementen: De ‘Rioja Alta’ in het westen, ‘Rioja Baja’ in het warmere en lager gelegen oosten en het autonome Baskische ‘Rioja Alavesa’ in het noordwesten.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven