Oppaco Tinto
Oppaco Tinto

2018 Oppaco Tinto

Quinta de Soalheiro 0.75l

19

95

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Ook in deze rode van van Soalheiro mag de alvarinho druif niet ontbreken! De assemblage bestaat naast alvarinho (15%) uit vinhao en pinot noir. Een prachtige, lichtere robijnrode kleur. De wijn laat een geweldige balans tussen elegantie en aardse aroma’s zien. Dankzij de toevoeging van alvarinho heeft de wijn een aangenaam fruitig karakter. De wijn heeft een schitterend langaanhoudende finale.

Schenkadvies

tot 2026, 15-17°C

Wijn-spijs advies

Bombe van kwartel gevuld met eendenlever met gevogelte jus en groene kool.

Details

Streek

Minho

Herkomst

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Fruitig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenrassen

Vinhão (blauw), albariño/alvarinho (wit), pinot noir/pinot nero/spätburgunder (blauw)

Domeininformatie

Quinta de Soalheiro

Quinta de Soalheiro ligt in de meest noordelijke punt van Portugal, in de subregio van het Vinho Verdegebied: Monção e Melgaço. De wijngaarden worden beschermd door een bergketen in het noorden en zijn zo ideaal gelegen voor het verbouwen van de alvarinhodruif. Er is precies genoeg van alles: zon, warmte en neerslag. Precies deze unieke omstandigheden zorgden ervoor dat João Antonio Cerdeira hier in 1974 zijn eerste wijngaard met alvarinhostokken aanplantte. Inmiddels is João opgevolgd door zijn kinderen Luís en Maria, die het bedrijf verder hebben uitgebouwd en geperfectioneerd. Alles gebeurt hier met veel gevoel voor detail. De wijngaarden worden biologisch bewerkt en ook tijdens het wijnmaakproces wordt alles in het werk gesteld om zuivere en harmonische wijnen te maken.

Regioinformatie

Minho

De provincie Minho ligt in het uiterste noordwesten van Portugal en heeft een koel klimaat. Het regent er erg vaak, ruim tweemaal zoveel als in Nederland. Hierdoor is het gebied groen, waar veel verschillende gewassen groeien. Om rot te voorkomen worden de duivenranken omhoog geleid (latadas), hieronder worden vaak andere gewassen verbouwd. Door de lage temperatuur en beperkte zonneschijn hebben de wijnen uit dit gebied een relatief hoge zuurgraad. Vaak heeft Vinho Verde (letterlijk: groene wijn) een wat lager alcoholgehalte, een klein beetje koolzuur en iets restsuiker die in balans is met de zuren in de wijn. Er wordt hier vooral witte wijn gemaakt van de druiven alvarinho en loureiro.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven