Pêché de Vignes rouge - Pays d'Oc

2018 Pêché de Vignes rouge - Pays d'Oc

Collovray & Terrier
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 7,00 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
De wijn heeft een heerlijk parfum van rood en zwart fruit, met ook een klein pepertje. De smaak is mooi sappig, met donker fruit zoals bramen en bessen. Lekker fris en met soepele tanninen in de afdronk.

Schenkadvies:
nu tot 2022, 15-17°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Languedoc
Herkomst Pays d'Oc
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Fruitig rood
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 13%
Druivenras(sen) merlot (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw), grenache noir/garnacha tinto (blauw), syrah/shiraz (blauw)
Domeininformatie:
Collovray & Terrier
Het is bekend dat de omgeving van Limoux (Carcassonne) in het zuiden van Frankrijk ideaal is voor de aanplant van nobele witte druiven als chardonnay en viognier en tevens voor verschillende rode druivenrassen. Vele wijnboeren uit andere streken in Frankrijk beproefden hier hun geluk. Pioniers van het eerste uur hier waren Jean-Luc Terrier en Christian Collovray, eigenaren van het indrukwekkende Domaine des Deux Roches uit de Mâconnais. Ze wilden een nieuwe uitdaging aan en kochten enkele hooggelegen percelen (tussen de 350 en 500 meter) in de vallei van de rivier de Aude. Het klimaat heeft mediterrane invloeden, maar wordt ook sterk beïnvloed door de hoge ligging en de nabijgelegen bergkammen. De grond bestaat hier voornamelijk uit klei en kalksteen en is dus ideaal voor de aanplant van typische Bourgognedruiven als chardonnay en pinot noir. De start had eerst een experimenteel karakter, maar inmiddels maken Jean-Luc en Christian hier voortreffelijke witte, rode en rosé wijnen.
Regioinformatie:
Languedoc
De Languedoc wordt altijd in een adem genoemd met de Roussillon, het stukje van Zuid-Frankrijk dat ligt ingeklemd tussen de Corbières en de Spaanse grens, in het departement Pyrenées Orientales. Verreweg het grootste gedeelte van het gebied wordt echter ingevuld door de Languedoc en omvat de departementen Aude, Hérault en Gard. De totale regio van de Languedoc-Roussillon wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee en is goed voor 5% van het oppervlak van Frankrijk. Met 230.000 hectare wijn, waarvan 90.000 gecontroleerd herkomstgebied, is het ook het grootste wijnproductiegebied van Frankrijk. Binnen het totale gebied vinden we een veelvoud aan appellaties en een grote diversiteit aan wijnen. De wijnhistorie gaat hier heel ver terug en heeft geresulteerd in een diverse aanplant van veelal autochtone druivensoorten die perfect zijn afgestemd op de omstandigheden; met name de warmte. Ook hebben ‘internationale druivenrassen’ als cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en sauvignon hier vanaf de tachtiger jaren van de 20ste eeuw hun intrede gedaan, met wisselende resultaten. Vaak waren deze druiven niet goed bestemd tegen de overdadige zon en warmte. Echter op plekken, waar wind of hoogte verkoeling brengen doen deze druiven het opvallend goed. Veelzijdigheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zijn dan ook de sterke punten van de Languedoc!
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Sauvignon - Pays d'Oc
Domaine Terres Noires
€ 6,80 per fles.
   
Sauvignon - Pays d'Oc
L'Orangeraie de Pennautier
€ 6,90 per fles.
   
Chardonnay - Pays d'Oc
L'Orangeraie de Pennautier
€6,50 per fles bij een afname van 6.      
€7,20 per fles.
   
Chardonnay - Pays d'Oc
Collovray & Terrier
€ 8,40 per fles.
   
Pêché de Vignes blanc - Pays d'Oc
€ 7,10 per fles.
   
Pêché de Vignes rosé - Pays d'Oc
€ 7,00 per fles.
   
Almodí petit red - Terra Alta
€ 8,25 per fles.
   
Guilhem Rouge - Pays de l'Hérault
€6,10 per fles bij een afname van 6.      
€6,75 per fles.
   
Orot - Toro
Bodegas Toresanas
€6,25 per fles bij een afname van 6.      
€6,90 per fles.
   
Guilhem Rouge - Pays de l'Hérault
€6,10 per fles bij een afname van 6.      
€6,75 per fles.
   
Garnacha tinto - Campo de Borja
€6,75 per fles bij een afname van 6.      
€7,00 per fles.
   
Guilhem Rosé - Pays de l'Hérault
€ 6,75 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!