Picpoul de Pinet
Beoordeel:

2017 Picpoul de Pinet

Moulin de Gassac
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 9,95 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst          
Proefnotitie:
Deze Moulin de Gassac is alsof de Keukenhof in Zeeland ligt... Bloemen en ziltigheid komen samen in de neus. En fruit. Veel fruit. Een bloemencorso vermengd met wit fruit is wat de aangename neus je direct toewerpt. Maar de bijna muscatachtige bloemigheid blijft elegant. Ook in de smaak komt die terug in deze wijn waar geen hout aan te pas is gekomen. Er is veel structuur, zoetigheid, een hoge zuurgraad, maar nooit scherpe zuren. Het geheel geeft sappigheid en balans in deze speelse wijn. In de afdronk zijn we in Zeeland beland. Zilt, zilt, zilt. Het is alsof men het water van de lagune met al zijn schelpdieren in de wijn vermengd heeft. Héérlijk!

Schenkadvies:
nu tot 2020, 8-10°C

Serveer met:
Geniet van deze wijn bij mosselen, oesters, scheermesjes met citroen, de laatste asperges, zeekraal, lamsoor en lichte vissoorten. Genieten is gegarandeerd!
Details:
Land Frankrijk
Streek Languedoc
Herkomst Picpoul de Pinet
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Fris wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12,5%
Druivenras(sen) picpoul blanc/picapoll (wit)
Serveer met Geniet van deze wijn bij mosselen, oesters, scheermesjes met citroen, de laatste asperges, zeekraal, lamsoor en lichte vissoorten. Genieten is gegarandeerd!
Wijnbereiding De laatrijpende druif picpoul geeft zijn naam aan het Zuid-Franse herkomstgebied Picpoul de Pinet, gelegen aan de lagune van Thau. De lagune werkt als een soort filter en tempert de nachtelijke koude zeewind in temperatuur. Overdag is het juist die zeewind die ervoor zorgt dat de hoge temperaturen worden gematigd. Het verschil in dag- en nachttemperatuur is desondanks belangrijk in dit gebied en draagt bij aan de ontwikkeling van aroma’s en zuren in de druiven.
Domeininformatie:
Moulin de Gassac
Begin jaren negentig startte Aimé Guibert, eigenaar van het wereldberoemde wijndomein Mas de Daumas Gassac, het project ‘Moulin de Gassac’. Hij contracteerde wijnboeren die mee wilden werken aan de creatie van een originele wijn, gemaakt van traditionele druiven en afkomstig van de coteaux. Zijn idee was even simpel als duidelijk: zoek in iedere vallei, bergplooi en op elke heuvel naar kleine wijngaarden met een goede terroir, vinifieer de verschillende druiven apart en maak er een wijn ‘zoals vroeger’ van.
Regioinformatie:
Languedoc
De wijnbouw vormt al lang de motor van de economie van de Languedoc. Vanwege de enorme productie werd het gebied vaak 'de wijnschuur van Frankrijk' genoemd. De hoge opbrengsten worden mogelijk gemaakt door het relatief constante klimaat. De meeste landwijnen uit Frankrijk hebben hier hun herkomst. Pas sinds korte tijd doet de Languedoc ook in kwalitatief opzicht van zich spreken. Juist door overproductie zijn veel wijngaarden in de afgelopen jaren gerooid, wat uiteindelijk de kwaliteit van de wijnen ten goede komt. Er wordt veel geëxperimenteerd met nieuwe vinificatietechnieken, opvoeding en vooral druivenrassen. Om die reden wordt de Languedoc soms aangeduid als “een stukje nieuwe wereld in de oude wereld”. Vrijwel alle belangrijke rassen zijn hier vertegenwoordigd, niet altijd met het gewenste resultaat overigens. Maar binnen het enorme aanbod aan wijnen is er een groot aantal producenten dat prachtige, onderscheidende wijnen maakt. Eén van de eersten die naam en faam maakte, was Aimé Guibert. Hij creëerde begin jaren tachtig van de vorige eeuw zijn Mas de Daumas Gassac, een wijn die kan wedijveren met de grote wijnen uit Bordeaux. Veel jonge wijnboeren uit de hele wereld hebben zijn voorbeeld gevolgd, waaronder de gedreven Lidewij van Wilgen van Terre des Dames in Murviel, even ten noorden van Béziers.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Terroirs d'Altitude rouge - Cabardès
€ 12,20 per fles.
   
Campana rosé - Corbières
Château Beauregard Mirouze
€ 9,95 per fles.
   
Ancestrale Rouge - Saint-Chinian
€ 11,40 per fles.
   
Chardonnay-viognier -  Pays d'Hérault
€ 9,25 per fles.
   
Cartagena Riesling - San Antonio
€ 11,50 per fles.
   
Chardonnay Felsenstein
Weingut Birgit Braunstein
€ 12,70 per fles.
   
Salviano - Orvieto Classico Superiore
€8,60 per fles bij een afname van 6.      
€8,95 per fles.
   
Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
   
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!