Picpoul de Pinet

2018 Picpoul de Pinet

Moulin de Gassac
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 9,95 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Een neus met tonen van citrusfruit, groene appel en wat witte peper. De smaak is mooi droog en heeft rondeur, concentratie en fijne frisse zuren. De afdronk is knisperend fris en het citrusfruit komt mooi op de voorgrond. Heerlijk!

Schenkadvies:
nu tot 2021, 8-10°C

Serveer met:
Perfect met witte asperges met gestoomde zalm, opperdoezer ronde en Hollandaisesaus. Ook lekker met: mosselen, oesters, scheermesjes met citroen, zeekraal, lamsoor en lichte vissoorten. Genieten is gegarandeerd!
Details:
Land Frankrijk
Streek Languedoc
Herkomst Picpoul de Pinet
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Fris wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12,5%
Druivenras(sen) picpoul blanc/picapoll (wit)
Wijnbereiding De laatrijpende druif picpoul geeft zijn naam aan het Zuid-Franse herkomstgebied Picpoul de Pinet, gelegen aan de lagune van Thau. De lagune werkt als een soort filter en tempert de nachtelijke koude zeewind in temperatuur. Overdag is het juist die zeewind die ervoor zorgt dat de hoge temperaturen worden gematigd. Het verschil in dag- en nachttemperatuur is desondanks belangrijk in dit gebied en draagt bij aan de ontwikkeling van aroma’s en zuren in de druiven.
Domeininformatie:
Moulin de Gassac
Begin jaren negentig startte Aimé Guibert, eigenaar van het wereldberoemde wijndomein Mas de Daumas Gassac, het project ‘Moulin de Gassac’. Hij contracteerde wijnboeren die mee wilden werken aan de creatie van een originele wijn, gemaakt van traditionele druiven en afkomstig van de coteaux. Zijn idee was even simpel als duidelijk: zoek in iedere vallei, bergplooi en op elke heuvel naar kleine wijngaarden met een goede terroir, vinifieer de verschillende druiven apart en maak er een wijn ‘zoals vroeger’ van.
Regioinformatie:
Languedoc
De Languedoc wordt altijd in een adem genoemd met de Roussillon, het stukje van Zuid-Frankrijk dat ligt ingeklemd tussen de Corbières en de Spaanse grens, in het departement Pyrenées Orientales. Verreweg het grootste gedeelte van het gebied wordt echter ingevuld door de Languedoc en omvat de departementen Aude, Hérault en Gard. De totale regio van de Languedoc-Roussillon wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee en is goed voor 5% van het oppervlak van Frankrijk. Met 230.000 hectare wijn, waarvan 90.000 gecontroleerd herkomstgebied, is het ook het grootste wijnproductiegebied van Frankrijk. Binnen het totale gebied vinden we een veelvoud aan appellaties en een grote diversiteit aan wijnen. De wijnhistorie gaat hier heel ver terug en heeft geresulteerd in een diverse aanplant van veelal autochtone druivensoorten die perfect zijn afgestemd op de omstandigheden; met name de warmte. Ook hebben ‘internationale druivenrassen’ als cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en sauvignon hier vanaf de tachtiger jaren van de 20ste eeuw hun intrede gedaan, met wisselende resultaten. Vaak waren deze druiven niet goed bestemd tegen de overdadige zon en warmte. Echter op plekken, waar wind of hoogte verkoeling brengen doen deze druiven het opvallend goed. Veelzijdigheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zijn dan ook de sterke punten van de Languedoc!
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Initiale rouge - Saint-Chinian
€9,60 per fles bij een afname van 6.      
€9,95 per fles.
   
La Dame - Coteaux du Languedoc rouge
€10,75 per fles bij een afname van 6.      
€11,15 per fles.
   
Rouge - Languedoc
L'Esprit de la Fontaine
€8,75 per fles bij een afname van 6.      
€9,10 per fles.
   
Elise syrah-merlot - Pays de l'Hérault
€8,50 per fles bij een afname van 6.      
€8,90 per fles.
   
Faune chardonnay-viognier - Pays d'Hérault
€8,50 per fles bij een afname van 6.      
€8,90 per fles.
   
Sancerre blanc
Domaine de la Garenne
€ 10,50 per fles.
   
ALLO - Minho
Quinta de Soalheiro
€ 9,40 per fles.
   
Salviano - Orvieto Classico Superiore
€ 10,50 per fles.
   
Sancerre blanc
Domaine de la Garenne
€ 10,50 per fles.
   
ALLO - Minho
Quinta de Soalheiro
€ 9,40 per fles.
   
Salviano - Orvieto Classico Superiore
€ 10,50 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!