Pomerol
Pomerol

2021 Pomerol - Château La Grave à Pomerol

Château La Grave à Pomerol 0.75l

32

95

per fles bij een afname van 6 / 43,95 per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Château La Grave à Pomerol is een vaste waarde in ons assortiment waarvan de kwaliteit nog weleens, zeer onterecht, wordt onderschat. Gelegen op een bodem met veel kiezel en wat fijne klei tussen een aantal van de beroemdste châteaux van Pomerol. Deze wijn heeft alles wat mensen mogen verwachten van een goede pomerol; zuiver, intens en rijk, met een zijdezachte textuur met fijne tanninen, rijp rood en zwart fruit, iets truffel en mooi geïntegreerd eikenhout. Pure klasse!

Schenkadvies

Vanaf 2025 tot 2038, 16-18°C

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Lalande-de-Pomerol/Pomerol

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenrassen

Cabernet franc/bouchet (blauw), merlot (blauw)

Domeininformatie

Château La Grave à Pomerol

Château La Grave, sinds 1971 eigendom van de familie Moueix (ook bekend van o.a. Petrus, Trotanoy, Hosanna en Bélair-Monange), is centraal gelegen in het noordelijk deel van de appellatie Pomerol en dankt zijn naam aan de kenmerkende laag kiezels (graves). Alhoewel enkele grote namen van Pomerol geroemd worden vanwege de bijzondere kleibodem, profiteert La Grave van een gevarieerde bodem van klei en zand, met een toplaag van kiezels. Dit type bodem brengt de wijn zijn geprezen elegantie. Is La Grave al vele decennia een geliefde wijn in Pomerol, de laatste jaren is de kwaliteit alleen maar verbeterd en is het chateau uitgegroeid tot een van de vaste waarden van dit beroemde herkomstgebied.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven