Pouilly-Fuissé Cuvée 'Terres de Vergisson'

2018 Pouilly-Fuissé Cuvée 'Terres de Vergisson' - Bret Brothers

Bret Brothers 0.75l

34

90

per fles

Een vrij nieuwe wijn van de broers. Een assemblage van twee wijngaarden in Vergisson, één met heel veel kalk en de ander meer zandsteen, met stokken van 35 tot zestig jaar oud.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Een vrij nieuwe wijn van de broers. Een assemblage van twee wijngaarden in Vergisson, één met heel veel kalk en de ander meer zandsteen, met stokken van 35 tot zestig jaar oud.

Proefnotitie

De wijn heeft een prachtige minerale expressie. Levendig, met rijp geel fruit, iets van citrus en vers briochebrood.

Schenkadvies

tot 2023, 10-12°C

Serveer met

Gegride coquille met bloemkoolcrème en hollandaise saus.

Gidsbeoordeling

R. Parker/The Wine Advocate: 89

Details

Streek

Bourgogne

Herkomst

Pouilly-Fuissé

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenras

Chardonnay (wit)

Domeininformatie

Bret Brothers

De broers Jean-Philippe en Jean-Guillaume ontmoetten we toen ze nog twintigers waren en de wereld wilden verbeteren. Twintig jaar later kunnen we stellen dat de Bret Brothers dit ook daadwerkelijk hebben gedaan en hier nog altijd volop mee bezig zijn. Het domein van hun opa transformeerden zij naar biodynamisch en daar­naast stimuleerden ze boeren in de omgeving om hetzelfde te doen. Met tomeloze energie wisten ze veel jonge wijnmakers te inspireren, zelfs tot ver buiten de Bour­gogne. Ondertussen werd het handelshuisje Bret Brothers een even groot succes als het domein en lukte het de broers om het eigen domein verder uit te breiden met enkele prachtige wijngaarden. De hoge kwaliteit van de wijnen wordt door hen streng bewaakt, terwijl er daarnaast wordt geëxperimenteerd met nieuwe methoden van werken in zowel wijngaard als kelder. Dit om nog verder te gaan in het zo natuurlijk en duurzaam mogelijk werken. Iets wat wij met veel interesse volgen.

Regioinformatie

Bourgogne

De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen