Pouilly-Fuissé 'La Roche'

2017 Pouilly-Fuissé 'La Roche'

Bret Brothers
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 38,25 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
De vijftig jaar oude stokken geven een wijn met diepgang, kracht, levendigheid, immense spanning en een groot bewaarpotentieel.

Schenkadvies:
nu tot 2025, 10-12°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Herkomst Pouilly-Fuissé
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Rijk wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 13%
Druivenras(sen) chardonnay (wit)
Wijnbereiding ‘La Roche’ refereert aan de mooiste wijngaard van Vergisson, pal onder de beroemde rots. Een bodem met veel kalk. Vergisting en opvoeding geschiedt gedurende elf maanden volledig op barrique.
Domeininformatie:
Bret Brothers
De broers Jean-Guillaume en Jean-Philippe Bret zijn eigenaar van het in korte tijd wereldvermaard geworden Domaine La Soufrandière. Sinds een aantal jaren hebben ze ook contracten met lokale boeren van wie de broers de druiven kopen. In de geest van hun eigen domein maken zij van deze druiven wijnen die verkocht worden onder het label Bret Brothers (naam van hun handelshuis). De filosofie van de broers is simpel: druiven van topkwaliteit geven wijnen van topkwaliteit. Zij doen er dan ook alles aan om dit te bewerkstelligen. Zo proberen ze de rendementen op natuurlijke wijze laag te houden door de grond zo goed mogelijk te bewerken, zonder gebruik van chemische middelen. De oogst wordt door de oogsters van Domaine La Soufrandière zelf gedaan en geschiedt met de hand. De druiven worden verzameld in kleine bakjes om ze gaaf en fris te houden. Alleen de volledig rijpe druiven worden geplukt. De andere laten ze nog verder rijpen voor later.
Regioinformatie:
Bourgogne
De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Ladoix blanc
Maison Camille Giroud (Voorverkoop)
€27,90 per fles bij een afname van 6.      
€36,50 per fles.
   
Montagny 1er Cru 'Les Vignes Derrière'
€ 28,95 per fles.
   
Pouilly-Fuissé 'Terroirs de Vergisson'
€ 30,00 per fles.
   
Pouilly-Fuissé 'Le Clos Reyssie'
€ 38,25 per fles.
   
Pouilly-Fuissé 'Chevrières'
€ 38,25 per fles.
   
Brouilly 'La Pilonière'
€ 27,50 per fles.
   
Bourgogne blanc
Domaine Tollot-Beaut
€ 26,90 per fles.
   
Pouilly-Vinzelles
La Soufrandière
€ 33,75 per fles.
   
Puligny-Montrachet 'Les Grands Champs'
€ 49,25 per fles.
   
Chablis 1er Cru 'Montée de Tonnerre'
€ 38,25 per fles.
   
Mâcon-Pierreclos 'En Crazy'
Domaine Guffens-Heynen
€ 31,25 per fles.
   
Mâcon-Pierreclos 'Tri de Chavigne'
€ 46,50 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!