Pouilly-Vinzelles 'Les Longeays'
Pouilly-Vinzelles 'Les Longeays'

2019 Pouilly-Vinzelles 'Les Longeays'

La Soufrandière 0.75l

48

95

per fles

Les Longeays ligt op het zuidoosten halverwege de coteaux, waar de grond dieper is. Het karakter van dit perceel geeft de druiven hier een vroege rijpheid. Elf maanden op eiken vaten opgevoed en daarna nog zes maanden op tank. De wijn wordt ongefilterd gebotteld.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Les Longeays ligt op het zuidoosten halverwege de coteaux, waar de grond dieper is. Het karakter van dit perceel geeft de druiven hier een vroege rijpheid. Elf maanden op eiken vaten opgevoed en daarna nog zes maanden op tank. De wijn wordt ongefilterd gebotteld.

Proefnotitie

Nog immer een van onze favorieten van dit domein. Een wijn die uitblinkt in verfijning en balans en tegelijk­ertijd een grote power bezit. De neus biedt amandelen, bloesem, verse boter en honing, de smaak is elegant en geconcentreerd.

Schenkadvies

Nu tot 2031, 10-12°C

Details

Streek

Bourgogne

Herkomst

Pouilly-Vinzelles

Biologische certificering

Biologisch-Dynamisch gecertificeerd

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenras

Chardonnay (wit)

Domeininformatie

Domaine La Soufrandière

De broers Jean-Guillaume en Jean-Philippe Bret zijn eigenaar van het wereldvermaarde Domaine La Soufrandière. Het domein bestaat uit 9,55 hectare wijngaard, gelegen op het zuidwesten, waarvan 4 hectare van de beroemde climat ‘Les Quarts’. De wijngaarden zijn gelegen op het zuidwesten in Pouilly-Vinzelles. De wijnstokken hebben een leeftijd van 20 tot 65 jaar. De filosofie van de broers is simpel: druiven van topkwaliteit geven wijnen van topkwaliteit. Zij doen er dan ook alles aan om dit te bewerkstelligen. Zo proberen ze de rendementen op natuurlijke wijze laag te houden door de grond zo goed mogelijk te bewerken, zonder gebruik van chemische middelen. De oogst geschiedt met de hand. De druiven worden verzameld in kleine bakjes om ze gaaf en fris te houden. Alleen de volledig rijpe druiven worden geplukt. De andere laten ze nog verder rijpen voor later.

Regioinformatie

Bourgogne

De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven