Quest - Jurançon sec

2015 Quest - Jurançon sec

Domaine Cauhapé
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 14,95 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
De neus is expressief en tegelijkertijd delicaat en intens met tonen van citrus, exotisch fruit, lentebloesem, witte peper, fijne kruiden en een vleugje venkel. Het smaakpalet is prachtig in balans met in de aanzet rijp wit fruit, veel sap, een goede structuur en eindigt in een secondelange frisse afdronk.

Schenkadvies:
nu tot zomer 2021, 8-10°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Zuid-West
Herkomst Jurançon
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Fris wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 13,5%
Druivenras(sen) gros manseng (wit), petit manseng (wit)
Domeininformatie:
Domaine Cauhapé
De geschiedenis van de Jurançon-wijn is oud en dateert uit de tijd van de Romeinen. In de achttiende eeuw beschouwde men jurançon als een godendrank, die ook wel ‘vin du roi’ werd genoemd. Begin vorige eeuw kwam het gebied door de allesverwoestende druifluis in verval en pas in de jaren zeventig werd het gebied nieuw leven ingeblazen door de oprichting van de cave coopérative. Het leed was geleden en steeds meer boeren keerden terug naar hun land en kozen voor de wijnbouw. Zo ook Henri Ramonteu die begin jaren tachtig besloot zijn koeien en weilanden te verkopen om zich uitsluitend toe te leggen op de wijnbouw. Hij kocht wijngaarden, volgde een oenologische opleiding, liet zijn koeienstal ombouwen tot een oogverblindende vinificatiehal met de modernste apparatuur en werd binnen een paar jaar de meest toonaangevende producent van Jurançon.
Regioinformatie:
Zuid-West
Het zuidwesten van Frankrijk bestaat uit vele verschillende wijngebieden. Direct ten oosten van het wijngebied Bordeaux liggen de Bergerac en Côtes de Duras. Dit is het stroomgebied van de rivier de Dordogne. De rode, droge witte en edelzoete wijnen uit deze gebieden tonen veel overeenkomsten met die uit Bordeaux voor wat betreft stijl en druivenrassen. Als we de Garonne stroomopwaarts richting het zuidoosten volgen, komen we langs gebieden als Buzet en Gaillac met stevige rode wijnen en prachtige zoete wijnen. Meer naar het zuiden -tegen de Pyreneeën aan- liggen beroemde gebieden als Madiran en Béarn met geconcentreerde, diepgekleurde rode wijnen en Jurançon, met zijn verrassende droge en zoete witte wijnen. Le Sud-Ouest heeft altijd moeten opboksen tegen zijn buur Bordeaux met zijn beroemde wijnen. Vooral het klimaat is uniek te noemen daar het een overgangszone is van het gematigde zeeklimaat naar de warmte van de Méditerranée. Vandaag de dag maakt men hier zeer interessante wijnen in alle stijlen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is het gebied bekend om zijn Armagnac en de rariteit Floc de Gascogne en heeft het gastronomisch een reputatie hoog te houden (confits de canard en foie gras).
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Monbazillac
Château Vari
€ 14,90 per fles.
   
Noblesse du Temps - Jurançon moelleux (0,375L)
€ 18,95 per fles.
   
Symphonie de Novembre - Jurançon moelleux (0,375L)
€ 13,10 per fles.
   
Chant des Vignes - Jurançon sec
€ 11,20 per fles.
   
Westhofen Riesling trocken - Rheinhessen
€ 18,25 per fles.
   
Sauvignon - Rueda
Palacio de Bornos
€ 10,50 per fles.
   
Riesling trocken - Rheinhessen
Weingut Katharina Wechsler
€ 13,50 per fles.
   
Chant des Vignes - Jurançon sec
€ 11,20 per fles.
   
Symphonie de Novembre - Jurançon moelleux (0,375L)
€ 13,10 per fles.
   
Noblesse du Temps - Jurançon moelleux (0,375L)
€ 18,95 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!