Radice  - Lambrusco di Sorbara Frizzante

2020 Radice - Lambrusco di Sorbara Frizzante - Cantina Paltrinieri

Cantina Paltrinieri 0.75l

15

90

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De schillen weekten kort mee voor de prachtige zalmroze kleuren. Een neus vol heerlijk rood fruit, bloedsinaasappel en lentebloesem. De smaak is mooi droog met wederom het citrusfruit, verse kruiden en een fijne textuur die een aangename rondeur geeft aan de wijn. De afdronk is complex, mondvullend en tegelijk verfrissend. Verrukkelijk!

Schenkadvies

Nu tot 2023, 10-12°C

Serveer met

Wat mooie Parmigiano Reggiano en Prosciutto di Parma met vers gebakken brood, olijfolie en de echte Aceto Balsamico.

Gidsbeoordeling

Antonio Galloni (Vinous): 90

Details

Streek

Emilia-Romagna

Herkomst

Lambrusco di Sobara

Kleur / Soort

Mousserende wijn

Wijn karakter

Mousserend

Inhoud

0.75l

Alcohol %

11%

Druivenras

Lambrusco di sobara (blauw)

Domeininformatie

Cantina Paltrinieri

Alberto en zijn vrouw Barbara zijn de vierde generatie op Cantina Paltrinieri en behoren tot een handvol producenten die puur op kwaliteit zijn gericht. Zij hebben 17 hectare wijngaard in het hart van de meest prestigieuze herkomst ‘Lambrusco di Sorbara’. Alberto beperkt allereerst de rendementen in de wijngaard. Een lager rendement geeft druiven met meer concentratie. Daarnaast gebruikt hij het liefst alleen de blauwe druivenvariëteit ‘Lambrusco di Sorbara’.

Regioinformatie

Emilia-Romagna

‘Lambrusco di Sorbara’ is een klein subgebied met DOC-status, gelegen ten noorden van de stad Modena, in de regio Emilia-Romagna. Voor de meeste mensen is Modena beroemd om zijn bloedsnelle auto’s, maar bij de culinaire liefhebbers juist om de authentieke Aceto Balsamico en het (momenteel) beste restaurant van de wereld: Osteria Francescana van Massimo Bottura. Vanzelfsprekend prijken de wijnen van Cantina Paltrinieri op de wijnkaart van dit prestigieuze restaurant! Lambrusco is echt met een opmars bezig en de kwaliteit is de laatste jaren enorm gestegen. De echte Lambrusco lijkt dan ook in niets op het industriële massaproduct, die we kennen uit de supermarkt en die de reputatie van Lambrusco zo heeft geschaad. Het is een verrukkelijke gastronomische dorstlesser, die de rijke keuken van Emilia-Romagna als geen ander weet te begeleiden!

Reviews

Vrolijkste glas wijn dat ik ooit in mijn handen heb gehad

Ik zal het nooit vergeten, de openflessen- dagen in 2019. Ik loop Xavier tegen het lijf: ‘’We hebben een lambrusco staan, die moet je echt proeven.’’ Ik begin te lachen en vertel hem dat ik voor het laatst lambrusco dronk in een pizzeria tijdens mijn middelbareschooltijd. Maar als Xavier iets zegt over wijn ben je toch geneigd te luisteren, dus dat deed ik ook. Bij de proeftafel bleek de eigenaar van het domein net zo vrolijk en kundig als zijn wijnen. Dit had ik nog nooit geproefd! Dit was het vrolijkste glas wijn dat ik ooit in mijn handen heb gehad. En dat is het nog steeds. - Peter Flechter
Wat een verassing, rode kers, framboos, vanille, mineraal (terra cotta ) Fris, droog met een heerlijke mousse. Gedronken bij caprese van burrata, meloen, gedroogde Parma ham en basilicum. Het was heerlijk. - A. Ten Broek

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen