Ribolla Gialla - Venezia Giulia
Ribolla Gialla - Venezia Giulia
Alle wijnen

2021 Ribolla Gialla - Venezia Giulia

Matteo Braidot 0.75l

10

40

per fles

De ribolla-gialladruiven ondergaan een koude schilweking voor extra frisheid en verblijven enkele maanden ‘sur lie’ voor meer complexiteit.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

De ribolla-gialladruiven ondergaan een koude schilweking voor extra frisheid en verblijven enkele maanden ‘sur lie’ voor meer complexiteit.

Proefnotitie

Heerlijke geuren van bloemen, geel fruit en mineralen stuiven uit het glas. De wijn heeft een frisse aanzet en een goede vulling. De finale is fris en zuiver.

Schenkadvies

Nu tot 2024, 8-10°C

Wijn-spijs advies

Past perfect bij een klassieke carpaccio van dun gesneden ossenhaas. Ook lekker bij: geroosterde portobello ’s met pecorino. Of als aperitief bij diverse antipasti of een risotto met verse vis.

Details

Streek

Friuli-Venezia-Giulia

Herkomst

Venezia-Giulia

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Fris wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenras

Ribolla gialla (wit)

Domeininformatie

Tenuta Viscone

Tenuta Viscone is eigendom van de familie Braidot, die hier al sinds 1870 wijn maakt en inmiddels 80 hectare wijngaard bezit. Het domein werkt met zowel autochtone als internationale druiven, die na de vinificatie niet worden geblend, maar als ‘monocépage’ (wijnen gemaakt van één enkele druif) worden gebotteld. De familie Braidot is zeer bevlogen en altijd op zoek naar het produceren van de wijnen van de best mogelijke kwaliteit. Bovendien hebben ze het vermogen om vanuit tradities te blijven innoveren en verbeteren. Het resultaat: eigentijdse, levendige wijnen, boordevol karakter!

Regioinformatie

Friuli-Venezia-Giulia

Friuli ligt in het uiterste noordoosten van Italië, rondom de stad Udine. De naam is afgeleid van ‘Forum Iulii’, een stad die in het jaar 50 voor Christus door Julius Caesar werd gesticht en tegenwoordig Cividale del Friuli heet. Friuli maakt deel uit van de regio Friuli-Venezia-Giulia, waar door de geschiedenis heen verschillende culturen en religies heersten. Hier zijn nog talrijke overblijfselen van te vinden, van moskeeën en Griekse en Servisch-orthodoxe kerken tot imposante paleizen die verwijzen naar een Oostenrijk-Hongaars verleden. De natuur is er heel gevarieerd en heeft een rijke flora en fauna. In het noorden vormen de Alpen een natuurlijke grens, in het vlakke zuiden de Adriatische Zee. Centraal Friuli is heuvelachtig. Deze natuurlijke omstandigheden zijn gunstig voor de wijnbouw omdat ze vrij natte winters en droge (na)zomers geven. Wijnproducenten hebben de afgelopen decennia enorm geïnvesteerd, waardoor Friuli als wijnstreek internationaal bekender is geworden. Door de zanderige en mergelhoudende bodem is vooral de kwaliteit van de witte wijnen uitstekend. Naast veel autochtone druivenrassen leveren internationale druivenrassen als chardonnay, sauvignon en pinot grigio fruitige, zuivere wijnen op.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven

Pinot Nero - Venezia Giulia

2021 Pinot Nero - Venezia Giulia

970

per fles bij6flessen,
10,75 per fles

Pinot Grigio - Friuli

2021 Pinot Grigio - Friuli

9.95900

per fles bij6flessen,
9,30 per fles

ALLO - Minho

2021 ALLO - Minho

9.75880

per fles bij6flessen,
9,10 per fles

Vouvray sec

2020 Vouvray sec

12.951170

per fles bij6flessen,
12,05 per fles

Cartagena Sauvignon blanc - San Antonio

2021 Cartagena Sauvignon blanc - San Antonio

13.501210

per fles bij6flessen,
12,50 per fles